Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2016

Kineska platforma za plaćanje Alipay uskoro na nekoliko velikih zračnih luka

Kineski turisti uskoro će moći koristiti najveću platformu za plaćanje trećoj strani - Alipay - u deset inozemnih zračnih luka. Usluga će biti dostupna od sljedećeg mjeseca...

Grupacija Ant Financial Services, podružnica diva za e-trgovinu Alibabe, a ujedno i vlasnik Alipaya, objavila je u ponedjeljak da se radi o zračnim lukama u Hong Kongu, Makau, Tajvanu, Njemačkoj, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Novom Zelandu i Tajlandu, odnosno top odredištima za turiste iz kontinetalnog dijela Kine.

''Ovo je samo prvi korak aktualnog globalnog projekta Alipaya,'' rekao je Peng Yijie, potpredsjednik međunarodnog poslovanja Ant Financiala, s obzirom da je ta tvrtka sklopila sporazume o suradnji s više međunarodnih prometnih centara.

Očekuje se da će kineski potrošači u budućnosti moći koristiti Alipay u 30 zračnih luka izvan Kine.

Statistike Državnog povjerenstva za turizam pokazuju da je u prvoj polovici ove godine više od 59 milijuna turista iz kontinentalnog dijela Kine putovalo u inozemstvo, što je za 4,3% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kina se također nalazi i na vrhu svjetske ljestvice s obzirom na turističke brojke i potrošnju svojih državljana izvan granica zemlje.

Alipay već posljednjih nekoliko godina širi svoje poslovanje u inozemstvu, uključujući duty-free trgovine, restorane i trgovačke centre, piše CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram