Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2016

Kina uvodi profesionalno iganje video igara u obrazovni sustav

Kinesko Ministarstvo obrazovanja dodalo je u petak elektroničke sportove kao glavne discipline u strukovnom obrazovanju...

Ovim potezom će se zadovoljiti povećana potreba za profesionalcima na tržištu e-sportova koji je u velikom boomu. Mnogi gameri također su pozdravili ovaj potez s obzirom da je ovaj sektor posljednjih godina sve jači i jači i u Kini.

Tržišna vrijednost e-sporta dosegla je 2015. 26,9 milijardi yuana ili oko 4 milijarde američkih dolara te bi trebala u budućnosti srušiti još po koji rekord.

Visoke nagrade na natjecanjima, vladina potpora, pozornost medija, entuzijazam investitora, utjecaj slvanih osoba te brojna školska i klupska natjecanja pridonijela su uzletu tog sporta.

Na upravo završenom Svjetskom prvenstvu DOTA2 (TI6) u Seattleu, nagradni fond iznosio je 140 milijuna yuana (oko 21 milijun američkih dolara). Peteročlani kineski tim - Krila, pobjednik natjecanja, kući je ponio preko 60 milijuna yuana.

Igranje igrica postaje toliko utjecajno da su neke najjače međunarodne igrice dobile podršku vlade, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram