Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2016

Poslovna aplikacija kao usluga? Svakako da!

U posljednje vrijeme sve se više poduzetnika odlučuje na najam poslovne aplikacije. Što to zapravo znači i koje su prednosti ovog modela?

U nastavku navodimo nekoliko prednosti najma poslovnog rješenja koje smo saznali u tvrtki Softwise, na temelju njihovog rješenja softCRM.

Mogućnost isprobavanja rješenja prije kupnje

Gotovo sve online aplikacije nude mogućnost testiranja iste u tjednom, dvotjednom ili mjesečnom periodu. Na taj način poduzetnik može vidjeti način funkcioniranja rješenja te mogućnosti koje ima.Isto tako može vidjeti i opcije koje mu nedostaju u programu te zatražiti doradu rješenja ili pomoć korisničke podrške.

Odabir obujma usluge koja Vam je potrebna

Većina programskih rješenja je u pravilu modularna te je moguće zakupiti samo one mogućnosti (module) koje su potrebne Vašem poduzeću i načinu poslovanja. Sukladno tome plaća se samo usluga koja se koristi i koja Vam je potrebna a ne sve dodatne opcije.

Plaćanje naknade prema broju korisnika

Online poslovna aplikacija više nije vezana za jedno računalo na kojem se instalira program već je moguće pristupiti programu s bilo koje lokacije i bilo kojeg računala putem interneta. Djelatnik koji radi u programu dobiva vlastite korisničke podatke pomoću kojih se može prijaviti u sustav.

Poduzetnik sam definira broj djelatnika koji će raditi u programu te sukladno tome plaća određenu naknadu za rješenje. Mjesečna naknada sustava kreće se već od 94 kune, što je gotovo zanemariv trošak u odnosu na ostale troškove poslovanja.

Plaćanjem naknade prema broju korisnika omogućava se korištenje sustava svim poslovnimsubjektima, bez obzira na veličinu, sukladno njihovim potrebama.

Bez dodatnih inicijalnih troškova – troškova infrastrukture

Poslovna aplikacija smještena je na infrastrukturi (serverima) pružatelja usluge zbog toga ne postoje dodatni zahtjevi za infrastrukturom na lokaciji korisnika. Moguće je koristiti postojeće računalo i pisač te nije potrebna nabavka novog hardware-a. Na taj način inicijalni troškovi su svedeni na nulu što uvelike olakšava početak korištenja poslovnog rješenja.

Instantni početak korištenja poslovne aplikacije

Za početak korištenja poslovne aplikacije nije potrebno investirati u dodatnu infrastrukturu ni instalirati program na računalo. Zbog toga je početak korištenja programa vrlo jednostavan i brz. Potrebno je napraviti samo registraciju za vlastiti račun poslovne aplikacije te se odmah može započeti s korištenjem iste.

U pravilu, program je moguće započeti koristiti unutar probnog, besplatnog perioda, tako da prilikom plaćanja naknade već postoji funkcionalna aplikacija koja služi svrsi.

Isprobajte poslovnu aplikaciju softCRM već danas, registrirajte se za besplatni jednomjesečni račun.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram