Zatvori
Poslovni Puls
12/04/2016

Lyft se udružio s najvećim Uberovim kineskim konkurentom

Kineska platforma za rezerviranje taksija Didi u utorak je izjavila da se udružila s američkom tvrkom Lyft kako bi kineski turisti koji putuju u SAD-u mogli koristiti njihovu mobilnu aplikaciju za rezervaciju vožnje...

Ovaj start-up sa sjedištem u Pekingu prošle godine je počeo ulagati u inozemne platforme za rezerviranje vožnje, uključujući Lyft u SAD-u, Grab u jugoistočnoj Aziji i Ola u Indiji, kako bi se mogao natjecati s Uberom i izvan Kine.

Kineski turisti od srijede će moći koristiti Didijevu kinesku mobilnu aplikaciju kako bi pristupili Lyftovim uslugama. Lyft je prisutan u gotovo 200 američkih gradova, uključujući popularna odredišta, kao što su New York, Washington, Los Angeles i San Francisco.

Didi je izjavio da će također nuditi usluge prijevoda ukoliko putnici budu imali teškoće u komunikaciji s vozačima, a cijene vožnje će se konvertirati u kineske yuane te će ih se moći platiti kineskim mobilnim aplikacijama za plaćanje koje nude Alibaba i Tencent.

Strani državljani u Kini također bi u drugom kvartalu ove godine trebali moći pristupiti Didijevim uslugama u Kini kroz Lyft, najavio je Didi.

Didi se nada kako će moći ponuditi slične povezane usluge s Uberovim suparnicima na drugim tržištima diljem svijeta. Veliki procvat turizma potaknuo je potražnju za prilagođenim uslugama za preko 100 milijuna kineskih turista u stranim zemljama, od trgovaca koji govore kineski do primanja kineskih bankovnih kartica, piše CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram