Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2016

Alibaba se "naoružala" s kreditom od 3 milijarde dolara

Kineski internetski div Alibaba u četvrtak je objavio da je potpisao ugovor o petogodišnjem kreditu u iznosu od 3 milijarde dolara od pet godina kredita koji će iskoristiti za stjecanje udjela u kineskim i stranim tvrtkama...

Alibaba , predvođen osnivačem Jackom Maom, širi se na poslove izvan svog osnovnog poslovanja, internetske trgovine, kao što je online video čiji obujam raste, dok internetska trgovina usporava, piše Reuters.

U obavijesti američkoj komisiji za vrijednosne papire Alibaba navodi da je potpisao sindicirani zajam s grupom od osam vodećih aranžera te da se iznos kredita može povećati ako se ukaže potreba.

Rok dospijeća je pet godina, a kamatna stopa 110 baznih poena iznad LIBOR-a. Kompanija navodi da je riječ o referentnoj kamatnoj stopi koju koriste mnoge globalne banke.

Alibaba navodi da je kredit namijenjen općim korporativnim potrebama, bez dodatnih pojašnjenja, a glasnogovornik kompanije odbio je daljnje komentare.

Kineska kompanija izlistana je na američkoj burzi, a u posljednje vrijeme je vrlo sklona trošenju. Kapitalni izdaci u posljednja tri mjeseca prethodne godine dosegnuli su 4,9 milijardi juana (752 mil. dolara), što je tri puta više nego u istom razdoblju 2014.

Thomson Reuters , tvrtka koja prati globalno kreditno tržište, u utorak je objavila pozivajući se na svoje izvore da je Alibaba s bankarskim sindikatom, u kojem su ovlašteni ugovaratelji i aranžeri ANZ, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, Mizuho Bank i Morgan Stanley, u ugovorio kredit vrijedan između 3 i 4 milijarde dolara.

Wall Street Journal citira izvore koji su prošlog mjeseca rekli da Alibaba pregovara s nekoliko banaka o posudbi do 4 milijarde dolara za financiranje planova za proširenje, uključujući i akvizicije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram