Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2015

Uber prisiljen zaustaviti poslovne operacije u Bugarskoj

Uber je od danas nedostupan u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, nakon što je Vrhovni administrativni sud (VAS) podržao ranije izrečene kazne tvrtki i drugom pružatelju taksi usluga putem interneta zbog kršenja pravila o konkurentnosti. Kazne dosežu gotovo 50,000 eura...

VAS je također presudio da Uber mora zaustaviti svoje operacije u Bugarskoj, zbog čega je lokalni menadžer tvrtke, Dimitar Radukov, danas najavio privremenu obustavu Uber X usluge.

"Mi razmatramo opcije i tražimo načine za nastavak pružanja naših usluga," rekao je Radukov za Standart i dodao da se tvrtka "nije predala" i da vjeruje kako Sofija "treba takve usluge".

Nekoliko sati nakon najave, korisnici Uber aplikacija javljaju da im nakon zahtjeva za prijevoz stiže poruka da "nema dostupnih automobila".

Uber je na bugarsko tržište zakoračio krajem prošle godine i brzo povećao svoj udjel izazvavši gnjev tradicionalnih taksista i službenu istragu "ilegalne prakse" koja nije u skladu s uvjetima i zakonima za dobivanje licence.

Izvor: Novinite/Index.hr

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram