Zatvori
Poslovni Puls
27/05/2015

HGK tvrtkama dodjeljuje vaučere za pripremu EU projekata

Novi natječaj HGK za dodjelu vaučera hrvatskim tvrtkama, objavljen je 25. svibnja 2015. godine i namijenjen je tvrtkama koje planiraju prijaviti projekte za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, navodi se u priopćenju...

Namjena vaučera jest izrada prijavne dokumentacije koja podrazumijeva izradu poslovnog plana / investicijske studije, pripremu prijavnih obrazaca i / ili prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajem koji je raspisalo nadležno tijelo.

Hrvatska gospodarska komora u 2015. godini izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte, jednom od novih usluga HGK, vaučerom Moj EU projekt.

Na natječaje se, u okviru usluge, mogu prijaviti članice HGK s najmanje jednim zaposlenim te s podmirenim poreznim obvezama i obvezama prema zaposlenicima te tvrtke koje nisu u poteškoćama, u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe.

Uslugu izrade prijavne dokumentacije trebaju pružiti isključivo pravne osobe registrirane za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, što znači da jedino one mogu biti prihvatljivi pružatelji usluga. Dodatni je kriterij registracija pružatelja usluga u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK, gdje pružatelj usluge mora imati evidentiran najmanje jedan ugovoreni projekt.

Ovim projektom, koji je jedna u nizu novih usluga HGK, članicama se osiguravaju financijska sredstva za izradu komplicirane prijavne dokumentacije prilikom prijave na natječaje za EU fondove, ali uz to, pruža se i stručna pomoć u obliku popisa dokazano vrhunskih konzultanata za pisanje EU projekata. Taj se popis nalazi u našoj bazi, s njihovim referencama, odnosno već ostvarenim projektima, ističe se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram