Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2015

Poljoprivredni startup Agrivi najavio partnerstvo s Vipnetom

Svjetski hit, nagrađivani domaći softver Agrivi za pametno upravljanje poljoprivrednim procesima, koji poljoprivrednicima i vlasnicima OPG-ova pomaže osigurati veću produktivnost i profitabilnost proizvodnje, od sada je dostupan Vip pretplatnicima te Vipme korisnicima...

Sustav Agrivi trenutno koriste poljoprivrednici iz više od 100 zemalja u svijetu, broj korisnika raste svaki mjesec, a samo u proteklih nekoliko mjeseci zabilježen je porast broja korisnika od preko 300 posto.

Vipnet ovime proširuje svoju ponudu cloud usluga dostupnih na Vip cloud marketu. Cloudmarket.vip.hr je centralno mjesto za sve korisnike koji upotrebljavaju cloud usluge te nudi uštede, brzu i jednostavnu aktivaciju i deaktivaciju pojedinih usluga, najviše sigurnosne standarde, minimalna početna ulaganja te omogućava korisniku da se fokusira na osnovno poslovanje vlastite tvrtke.

"Vipnet je oduvijek bio generator inovacija, a naše cloud usluge osvojile su više međunarodnih nagrada za inovativnost. Raduje me što se u Vipnetovoj cloud ponudi od sada nalazi i usluga domaćeg startupa sa zavidnom svjetskom reputacijom i odličnim rezultatima. Ovakva vrsta suradnje je putokaz i pozivam startupe da nam se jave sa svojim projektima kako bismo njihovoj inovaciji pridružili snagu Vip brenda. Agrivi iza sebe ima više domaćih i međunarodnih nagrada sa startup natjecanja i to je nedvojbeni dokaz kvalitete. Uz ovo praktično rješenje s Vip cloud marketa, poljoprivrednici i vlasnici OPG-a će si u kombinaciji s ostalim Vip proizvodima i uslugama na jednostavan način moći olakšati svakodnevne poslove", rekao je Adrian Ježina, član Uprave Vipneta.

Agrivi sustav za pametno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom na jednom mjestu poljoprivrednicima omogućuje korištenje niza alata za povećanje produktivnosti putem bilo kojeg računala i pametnog telefona. Korisnicima Android ili iOS operativnih sustava na raspolaganju je Agrivi mobilna aplikacija. Među brojnim funkcijama koje Agrivi nudi su praćenje ključnih informacija vezanih uz proizvodne procese u poljoprivredi, upravljanje financijama i zalihama, praćenje vremenskih uvjeta, alarmi za opasnost od bolesti usjeva ili sadnica, te preko 30 naprednih analiza i izvještaja potrebnih za Ministarstvo poljoprivrede.

„Iznimno mi je drago što Agrivi postaje dio Vip cloud marketa jer smatram kako Vipnet i Agrivi dijele sličnu viziju: kreiranje sustava usluga koje poljoprivrednicima olakšavaju njihovo poslovanje i ujedno smanjuju troškove. Naša uloga u ovom smjeru također je edukacija naših korisnika i zajednice koja nas prati, budući da im kontinuirano donosimo nova znanja i primjere najboljih poljoprivrednih rješenja. Uvjeren sam da će kroz suradnju s Vipnetom navedeni proces prenošenja znanja biti uvelike olakšan i zbog toga sam jako sretan", rekao je Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi.

Uz Agrivi sustav poljoprivrednici se mogu posvetiti poboljšanju proizvodnje bez brige o vođenju papirologije jer sustav to odrađuje za njih. Agrivi omogućuje lakše optimiziranje proizvodnje primjenom najboljih poljoprivrednih praksi, štednju vremena i novca kroz potpunu kontrolu proizvodnog procesa te povećanje profita kroz povećanje kvalitete i količine prinosa. Primjerice, Agrivi sustav sadrži bazu znanja s procesima za više od 100 voćnih, povrtnih i vinogradarskih kultura te omogućava pregled iskorištenosti pojedinih polja kako bi se poljoprivrednicima olakšalo planiranje uzgoja. Agrivi nudi i pregled stanja zaliha gnojiva, pesticida, goriva, proizvedenih kultura kao i pregled prodaje, troškova i investicija te pregled podataka o stalnim i honorarnim zaposlenicima, što je posebno iskoristivo kod OPG-a.

„Uzgoj jabuka zahtjevan je posao koji traži cjelodnevnu posvećenost. Agrivi aplikaciju koristim već drugu godinu i u tom periodu cijeli proces proizvodnje i upravljanja uzgojem za mene se uvelike pojednostavnio. Naravno da je sve poljoprivredne procese moguće pratiti „pomoću olovke i papira", što sam i činio prije nego što sam počeo koristiti Agrivi aplikaciju, no Agrivi uistinu čini stvari jednostavnijima. Kroz praksu sam se uvjerio kako se uz Agrivi na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije koje su poljoprivredniku potrebne u svakodnevnom radu", rekao je Stjepan Dumančić, vlasnik OPG-a i branda Volim Jabuke, te korisnik usluge Agrivi.

Plaćanje je omogućeno putem Vip mobilnog računa, a svi Vipnet korisnici uz plaćanje Vipnet računom dobivaju posebnu pogodnost od 10% popusta na cijene mjesečnih naknada za sve Agrivi pakete dostupne na cloudmarket.vip.hr: paket Agrivi Standard po cijeni od 129,38 kn dostatan je za 3 plantaže i 3 zaposlenika te dolazi uz 3 GB prostora za pohranu, zatim paket Agrivi Professional, čija cijena iznosi 238,50 kn, uključuje maksimalno 10 plantaža i isto toliko zaposlenih osoba te 10 GB prostora za pohranu i paket Agrivi Premium za 25 plantaža i zaposlenika te 50 GB prostora po cijeni od 641,25 kn.

Sustav Agrivi trenutno koriste poljoprivrednici iz više od 100 zemalja u svijetu, broj korisnika raste svaki mjesec, a samo u proteklih nekoliko mjeseci zabilježen je porast broja korisnika od preko 300 posto.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram