Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2014

Gotovo svi poduzetnici podržavaju uvođenje dobrovoljnog članstva u HGK

Preko 96 posto poduzetnika i gotovo 80 posto građana podržava uvođenje dobrovoljnog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori...

Pokazalo je to istraživanje koje je provela agencija Ipsos Puls na reprezentativnom uzorku od 800 ispitanika.  Isto je istraživanje pokazalo i to da bi oko 63% posto poduzetnika napustilo članstvo u HGK, a 30-ak posto i dalje bi ostali njezini članovi.

„Malim poduzetnicima, odnosno onima koji imaju do 50 zaposlenih želimo omogućiti da sami izaberu žele li ili ne biti članovi HGK. Istraživanje koje je proveo Ipsos Puls pokazalo je da nas u izmjenama toga Zakona podržavaju gotovo svi poduzetnici i građani Republike Hrvatske. Prijedlog zakona je prošao javnu raspravu, a sljedećeg tjedna trebao bi biti na dnevnom redu sjednice Vlade. Očekujem da ćemo Zakon uputiti na izglasavanje u Sabor u što kraćem roku“, poručio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta. Osim što bi mikro i mali poduzetnici imali priliku birati žele li ili ne plaćati članarinu u toj organizaciji, izmjenama Zakona o HGK upravljanje Komorom i njezinom imovinom bit će transparentnije, poručuju iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

"Uspostavit će se učinkovitija organizacija poslovanja, osigurati pravičnija zastupljenost članova u Skupštini , a visina članarine koju plaćaju članovi biti će utvrđena razmjerno visini ukupnih prihoda i broja zaposlenih svakog pojedinog člana. Novi Zakon predviđa poboljšanje kvalitete i opsega usluga HGK te povećanje korištenja vlastite imovine kao izvora financiranja", poručuju iz Ministarstva poduzetništva.

HGK tablica s logom za web

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram