Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2014

Kreativni Osječani lansiraju digitalnu kartašku video igru "Velos"

Kreativni mladi Osječani upustili su se u poslovno - kreativnu avanturu zvanu "Velos". Riječ je o digitalnoj kartaškoj igri (collectible card game) koja budućim igračima obećava sate i sate zabave u izmišljenom fantastičnom okruženju...

Na tržište kojem dominiraju igre poput  Magic The Gathering, Pokemon TCG, Hearthstone i YuGiOh, mladi osječki tim kojeg čine Igor Bobić, Dario Kuzminski, Sonja Vrtarić, pokušat će se probiti sa svojom igrom "Velos". Riječ je o digitalnoj kartaškoj igri koja igračima obećava sate i sate zabave u izmišljenom fantasy okruženju.

Projekt je službeno predstavljen ranije ove godine na Osijek StartUp Akademiji gdje je "Velos" osvojio prvo mjesto.

"Ovo nam je prvi veliki projekt i veoma je ambiciozan, ali polako idemo prema cilju: brdo priča iz Velos svemira, kampanja, animacije, skirmish, singleplayer, multiplayer, pravljenje svojih deckova, kupovanje karata u igri", rekao je jedan od pokretač projekta, Igor Bobić, u razgovoru za PoslovniPuls.

2014_04_04_osc_obp_software-startup-academy_img_0661

Kreativni Osječani planiraju i Kickstarter kampanju koja bi im osigurala sredstva za daljnji razvoj projekta, ali i sjajnu globalnu reklamu.

"Prije toga lansirati ćemo službenu web stranicu i pre-alpha verziju igre kako bismo svima pokazali o čemu se zapravo radi", objasnio nam je Bobić i dodao kako ne otklanjaju mogućnost financiranja od strane vanjskih ulagača.

A ulagačima bi cijela priča mogla biti jako zanimljiva s obzirom da njihove ambicije sežu i puno dalje od lansiranja prve vlastite video igre.

"Planiramo otvoriti studio za vide igre igre pod imenom Frozen Obelisk Games, Velos bi nam bila prva igra za probijanje na tržište. Već razmišljamo i o našim budućim projektima", kazao je Bobić.

Effect - Field - Freedom in the Air

Video igru će pogoniti Unity engine, a za distribuciju su odabrali popularnu Steam platformu i njihov "Greenlight" servis gdje će se za mogućnost prodaje na "Steamu"  natjecati s drugim nezavisnim video igrama iz cijelog svijeta.

"Ne otklanjamo mogućnost izrade 'Velos' fizičkih igraćih karata, ovisno o interesu publike", rekao nam je Bobić uz obećanje da ćemo u bliskoj budućnosti moći zaigrati ranu verziju ove obećavajuće "hrvatske" video igre.

Video trailer:

Foto: PoslovniPuls/Velos/Osijek031

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram