Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2014

Hrvatski proizvođači video igara po prvi put zajedno na Gamescomu

Nastupom na nacionalnom mini-štandu na sajmu Gamescom 2014, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, jučer je započelo prvo zajedničko izlaganje hrvatskih proizvođača računalnih igara. Developeri zabavnog softvera okupljeni su u Grupaciju za računalne igre pri Udruženju za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore koja je i organizirala nastup i gradnju štanda....

Na hrvatskom štandu na ovogodišnjem Gamescomu nastupa pet tvrtki; Digitalna avantura d.o.o., Intercorona d.o.o., Iron Ward j.d.o.o., K.I.D. d.o.o. i Pandora studio d.o.o., koje su na svjetskom tržištu poznatije pod brendovima Reboot, LGM Games, Ironward, Cateia Games i Gamepires. Na sajmu izlaže i zagrebački Croteam, autori u svijetu proslavljenog FPS (engl. First Person Shooter) serijala Seriuos Sam, koji na ovom sajmu najavljuju novu igru, The Talos Principle, logičku avanturu. Osim navedenih i hrvatska tvrtka Infobip iz Vodnjana izlaže na Gamescomu, neovisno o nacionalnom štandu.

Riječ je o jednoj od pet najjačih svjetskih tvrtki na području programske podrške SMS i telekomunikacijskim sustavima. Ovo je prvi puta da Hrvatska gradi nacionalni štand na sajmu GamesCom i to u poslovnom dijelu sajma, znatno skromnijem od njegova zabavnog dijela, kojime dominiraju blještavi štandovi velikih svjetskih korporacija, izdavača računalnih igara.

Na Gamescomu zastupljeno je 17 zemalja, a partner sajma nordijska je regija; Norveška, Švedska, Finska, Island i Danska. Lani je na sajmu bilo više 340 tisuća posjetitelja (od čega 29 tisuća na poslovnom dijelu), a organizator sajma očekuje da će se i ove godine nastaviti trend porasta broja posjetitelja i izlagača te da će se ostvariti rekordni rezultati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram