Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2014

Maras potvrdio: Predložit ću Vladi ukidanje obveznog članstva u HGK

U idućih mjesec ili dva dana predložit ću Vladi dobrovoljan oblik članstva u HGK i vjerujem da će biti prihvaćen, kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras...

Na pitanje novinara priprema li zakonski prijedlog bez znanja ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji je nadležan za HGK, Maras je rekao da Vlada radi sve zajednički i timski te kako se ništa ne dešava bez konzultacija.

Iz Ministarstva gospodarstva su, upitani za komentar najave ministra Marasa o ukidanju obveznog članstva u HGK, odgovorili kako je stav ministra Ivana Vrdoljaka da se takve važne odluke donose na užem kabinetu Vlade, a eventualni prijedlog izmjena će dati nadležno ministarstvo gospodarstva.

Maras je naveo da su 99 posto članica HGK male i srednje tvrtke te da je stoga on kao ministar malog i srednjeg poduzetništva i obrta vrlo zainteresiran kako će HGK funkcionirati i koja je koncepcija razvoja Komore.

Odbacio je spekulacije kako je njegov istup oko HGK politički obojen, odnosno da mu ne odgovaraju politički afiniteti novog predsjednika HGK.

Rekao je kako bi bilo bolje da je reforma HGK krenula iz te institucije, no da se stječe dojam kako se želi nastaviti po starom i kako se HGK ne želi restrukturirati. "Sve ono što je bilo unutar samih izbora u HGK mene asocira da se želi nastaviti po starom, a država to ne treba više i neće podržavati", kazao je.

"HGK je interesna organizacija i mora biti u službi svojih članica, promicanja interesa gospodarstva i treba omogućiti poduzetnicima da se izjasne žele li plaćati članarinu ili ne", poručio je Maras.

Maras je kazao i da vezano uz izmjenu zakonskog rješenja o HGK očekuje i pohvalu predsjednika Komore jer to je pomoć njima da budu bolji, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram