Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2014

Poduzetnički impuls bi trebao otvoriti 5.000 novih radnih mjesta

S većim budžetom nego prethodne dvije godine, ukupno milijardu i 200 milijuna kuna, program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls, trebao bi pridonijeti povećanju konkuretnosti maloga gospodarstva, najavljuje ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Krajem godine planira se i dosad najveći program poticanja gospodarstvenika od milijardu i 700 miljuna kuna...

"Očekujem najmanje pet tisuća novih radnih mjesta u okviru cjelokupnog programa jer se dosta programa odnosi i na postojeće tvrtke odnosno na programe koji su u tijeku ali koji će nadogarditi svoje poslovanje", istaknuo je ministar Maras.

Vlada je program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls za 2014. godinu, s proračunom od 1,26 milijardi kuna, prihvatila 6. veljače.

Poduzetnički impuls za 2014. sastoji se od četiri programska prioriteta. To su jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je predviđeno 413,8 milijuna kuna, unapređenje poduzetničkog okružja sa 74,6 milijuna kuna, promocija i učenje za poduzetništvo i obrt s 248,1 milijun kuna te lakši pristup financiranju s 529,1 milijunom kuna, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram