Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2014

Francuski predsjednik stigao u posjet Facebooku, Googleu i Twitteru

Francuski predsjednik Francois Hollande posjetio je Silicijsku dolinu u Kaliforniji kako bi pokušao udahnuti život u francusko posrnulo gospodarstvo privlačenjem ulaganja iz svijeta novih medija, javljaju u četvrtak američki mediji...

Posljednjeg dana svog trodnevnog državnog posjeta SAD-u, Hollande se sastao s direktoricom Facebooka Sheryl Sandberg, predsjednikom izvršnog odbora Googlea Ericom Schmidtom i suosnivačem Twittera Jackom Dorseyjem kako bi ih ohrabrio da razmotre veća ulaganja u Francuskoj.

To je bio prvi službeni posjet jednog francuskog predsjednika San Franciscu otkako je Francois Mitterrand posjetio Silicijsku dolinu 1984.

U Kaliforniji sada živi 60.000 Francuza i to je jedna od najvećih francuskih dijaspora. Francuska vlada želi održati veze s dijasporom, ali i spriječiti odljev mozgova iz Francuske i uvjeriti američke tvrtke da je Francuska dobro mjesto za ulaganja unatoč tome što je poznata po intervencionizmu, visokim porezima i destimulirajućim radnim propisima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram