Zatvori
Jasmin Hadzic
29/01/2014

Svjetska banka ulaže u njemačke startup kompanije!

Međunarodna financijska korporacija (IFC), članica Grupe Svjetske banke, uložila je 25 milijuna eura u internetske kompanije njemačkog startup inkubatora Rocket Internet iza kojeg stoje najmoćniji europski internet poduzetnici - braća Samwer...

U priopćenju stoji kako je IFC uložio ukupno 25 milijuna eura u online modne trgovine Lamoda (Rusija) i Dafiti (Latinska Amerika). Riječ je o startup kompanijama koje su proizašle iz njemačke "tvornice" startupova, zloglasnog Rocket Interneta koji poslovanje svojih kompanija temelji na kopiranju provjerenih poslovnih modela svojih  inovativnih američkih konkurenata.

- Napokon otkriveno: Nijemci kloniraju poznate internet servise i zarađuju stotine milijuna eura

Ovu neobičnu investiciju iz IFC-a su objasnili činjenicom kako je riječ o poticanju maloprodaje  i potrošnje na tržištima u razvoju.

"Internetske kompanije ulažu u logistiku, tehnologiju i marketing i tako stvaraju nova radna mjesta, posebice za žene i mlade ljude", poručili su iz IFC-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram