Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2013

Visa predstavila V.me - digitalni novčanik

V.me by Visa, prva usluga paneuropskog digitalnog novčanika, ponuđena je od strane banaka i financijskih institucija u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Poljskoj...

Pilot projekt su pokrenuli Britanska Nationwide Building Society, francuski izdavatelji BPCE-om i LCL, poljska ING Bank Slaski te brojni španjolski izdavatelji. Ostali glavni izdavatelji kartica na sva četiri tržišta također će pokrenuti ovu uslugu i na taj način označiti prvu fazu paneuropskog predstavljanja.

Nudeći jednostavno, sigurno online plaćanje, V.me by Visa je osmišljena kako bi se povećalo povjerenje klijenata u online kupovanje i smanjio udio neostvarenih kupnji kod kojih korisnik napusti proces kupnje prije zaključivanja. U Velikoj Britaniji korisnici kartica mogu se prijaviti za ovu uslugu. Na drugim tržištima ova usluga trenutno se nudi odabranoj skupini potrošača, no očekuje se šira dostupnost u narednim mjesecima.

Više od 1.400 trgovaca do sada je prihvatilo V.me by Visa uslugu, uključujući Universal Music u Velikoj Britaniji te Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com and Pecheurs.com u Francuskoj.

Do siječnja 2014. godine 4000 trgovaca prihvatit će V.me by Visa uslugu zahvaljujući strateškom partnerstvu s glavnim pružateljima usluga u industriji plaćanja. To se naročito odnosi na WorldPay iz Velike Britanije, kao i na francuske Be2Bill (Rentabiliweb), Lyra Networks, Monext, Paybox (Point), System Pay and Worldline (Atos podružnica za usluge e-plaćanja).

Pilot program V.me by Visa za Irsku počet će se provoditi s početkom 2014., dok će brojna nova predstavljanja ubrzo biti objavljena. Potrošači će digitalni novčanik, V.me by Visa moći koristiti na svim prodajnim mjestima u Europi na kojima se prihvaća V.me by Visa.

Steve Perry, glavni komercijalni direktor Vise Europe kaže: “V.me by Visa omogućuje trgovcima i izdavateljima znak prihvaćanja u cijeloj Europi. Mobilni telefoni, tableti i korištenje digitalnih plaćanja promijenili su prirodu trgovine: potrošači žele mogućnosti da kupuju putem bilo kojeg uređaja bez dijeljenja detalja s kartice. Zbog toga radimo s našim članicama i prodavačima kako bismo ponudili pogodnosti usluge V.me by Visa na međunarodnoj razini.”

Ron Kalifa, zamjenik predsjednika WorldPay komentira: „Trgovci koji podržavaju uslugu digitalnog novčanika, poput ovog V.me by Visa, dobro su pozicionirani kako bi kapitalizirali promjenu u potrošačkim navikama. Kako je i naše istraživanje pokazalo, mala poduzeća također proširuju svoje mogućnosti plaćanja te uvode rješenja poput online plaćanja i plaćanja putem mobilnih novčanika. Očekujemo kako će V.me by Visa ostvariti realnu vrijednost u poboljšanju online prodaje kako za male tvrtke tako i za velike korporacije.

Postupnim lansiranjem tijekom nekoliko sljedećih mjeseci uključit će se brojni trgovci i izdavatelji, a puno komercijalno predstavljanje usluge i marketinška kampanja očekuju se krajem 2014, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram