Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2013

Društvene mreže dovest će do liberalizacije Kine

Širenje društvenih mreža i medija u Kini dovest će do liberalizacije a kako se sve više ljudi bude priključivalo na internet kineska vlada više neće moći zaustaviti promjene, rekao je predsjednik izvršnog odbora kompanije Google Eric Schmidt...

Govoreći na konefrenciji u Londonu Schmidt je podsjetio na ovomjesečni susret s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i premijerom Li Keqiangom, nekoliko tjedana nakon što je Kina uvela stroga pravila za društvene medije. Po novim zakonima korisnici će se suočiti s oštrim kazanma ako se klevetničke online glasine koje su oni kreirali prenesu više od 500 puta.

Najzanimljive u razgovorima s vladom, od predsjednika pa sve do guvernera, je da su opsjednuti internetom, radi čega su i donijeli te zakone, rekao je Schmidt na konferenciji koju je organizirao neovisni institut za politiku Chatham House.

Google je 2010. navodeći kao razlog sve snažniju cenzuru svoje pretraživače izmijestio iz Kine, drugog najvećeg gospodarstva svijeta, i sada radi u Hong Kongu.

No rastuća popularnost usluga poput Weiboa, kineske verije Twittera, i servisa WeChat za razmjenu poruka, cenzuru će činiti sve težom, rekao je Schmidt. Jednostavno ne možete u zatvor staviti dovoljno Kineza ako se oni dogovore oko nečega, rekao je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram