Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2013

Hrvatske mobilne aplikacije uspješno predstavljene na Mobile World Congressu u Barceloni

Tvrtkama koje u organizaciji HGK nastupaju na sajmu Mobile World Congress u Barceloni, najvećem i najznačajnijem svjetskom događanju posvećenom mobilnim tehnologijama, već je prvi dan bio obilježen iznimnim uspjehom...

Tvrtka IT.inteligentne tehnologije, koja je na sajam u Barceloni došla kao jedna od najboljih na natjecanju HGK, već je prvog dana sklopila dogovor o partnerstvu za distribuciju svoje aplikacije.

Zagrebačka tvrtka IT.inteligentne tehnologije d.o.o. postigla je dogovor o partnerstvu s britanskom tvrtkom BlackBeltSmartPhoneDefence za distribuciju proMDM-a, softvera koji omogućuje nadzor i upravljanje mobilnim uređajima, kako bi se oni na siguran i pouzdan način mogli koristiti za poslovne aplikacije koje zahtijevaju određenu razinu sigurnosti, primjerice u bankama ili osiguravajućim kućama, čak i u vojnim primjenama. Tvrtka BlackBeltSmartPhone bavi se razvojem i distribucijom vlastitog sigurnosnog rješenja za pametne telefone.

Trenutačno su u Barceloni još dva projekta nagrađena na natjecanju HGK nazvanom "Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK": tvrtka INU s projektom BabyWatch i projekt Squee istiomenog tima.

Na sajmu MWC 2013 ukupno je devet hrvatskih IT tvrtki. Sve one sudjeluju u BrokerageEventu, unaprijed dogovorenim poslovnim razgovorima sa zainteresiranim tvrtkama iz drugih zemalja.

"Dogovorio sam partnerstvo s tvrtkom BlackBeltSmartphonedefence, a više detalja o suradnji dogovorit ćemo kroz dva tjedna," izjavio je Ratko Štibrić, utemeljitelj i direktor tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te dodao da bi mogla biti riječ o povezivanju softvera proMDM s onime tvrtke BlackBeltSmartPhoneDefence.

Prvi dan sajma započeo je snimanjem reportaže o nagrađenim tvrtkama za jednu od hrvatskih televizija, a nastavio se nizom cjelodnevnih sastanaka. Sastanci sa zainteresiranim tvrtkama održavaju se do posljednjeg dana sajma Mobile World Congress, koji završava u četvrtak, 28. veljače.

Na natjecanje "Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK" prijavilo se 28 timova sa svojim aplikacijama, od kojih je stručni žiri odabrao 10 za finalno natjecanje u HGK, održano 30. siječnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, kada su se projekti i njihovi predstavnici uživo predstavili žiriju i publici. Odabrano ih je troje, odnosno jedna aplikacija za put u Barcelonu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram