Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2013

Tajna vojna jedinica stoji iza kineskih hakerskih napada?

Tajna jedinica kineske vojske stoji iza serije hakerskih napada visokog profila u svijetu, objavila je američka tvrtka za informatičku sigurnost...

Tvrtka Mandiant, jedan od savjetnika američke vlade u području informatičke sigurnosti, otkrila je uz pomoć više stotina istraga u zadnje tri godine da organizacije koje su na internetu hakirale stranice agencija američke administracije, američkih kompanija i novina imaju sjedište uglavnom u Kini te da je kineska vlada potpuno upoznata s njihovim aktivnostima.

Mandiant tvrdi da iza napada stoji "Jedinica 61398" koja pripada kineskoj vojsci i ima sjedište u Šangaju.

Vrijeme je da se prihvati da te prijetnje dolaze iz Kine i mi moramo pripremiti stručnjake za sigurnost kako bi se protiv te prijetnje uspješno borili, priopćila je tvrtka.

Mandiant tvrdi da je Jedinica 61398 ukrala stotine terabajta podataka iz najmanje 141 organizacije u svijetu od 2006. godine. Velika većina žrtva je iz SAD-a, a manji iz Kanade i Velike Britanije, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram