Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2012

Potvrdio Steve Ballmer: Microsoft od petka prodao 4 milijuna primjeraka Windowsa 8!

Sjajan početak prodaje novog Microsoftovog operativnog sustava...

Otkad (prošli petak) je počela prodaja nove generacije Microsoftovog operativnog sustava Windows 8, Microft je prodao 4 milijuna primjerka  novog OS-a, rekao je Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer na tvrtkinoj "Build" konferenciji za razvojne timove i programere koji su žele stvarati aplikacije za Microsoftove desktop i mobilne platforme.

Windows 8 dobivaju mahom solidne ocjene od javnosti i stručne publike - mnogi hvale inovativno tablet sučelje koje je uklonilo legendarni "Start" gumb s desktopa, dok su negativni komentari uglavnom usmjereni na neprilagođenost klasičnim stolnim računalima i laptopima.

Ballmer je jučer kazao kako podaci za prva četiri dana prodaje pokazuju kako se Windows 8 bolje prodaje nego njegov prethodnik, Windows 7.

Microsoftovi čelnici na "Build" konferenciji pokušali su zainteresirati publiku od oko 2.000 programera i inženjera za Windows 8 i Windows Phone 8 aplikacije.

Iako Windowsi 8 imaju sjajan start pitanje je hoće li ikada nadmašiti sjajne prodajne rezultate Windowsa 7 koji se (ponovno tvrdi Ballmer) nalaze na više od 670 milijuna osobnih računala diljem svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram