Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2012

Tagged: Društvena mreža za koju niste čuli ima više od 300 milijuna korisnika

POVEZANE OBJAVE:

Čak i ako se smatrate ovisnikom o društvenim mrežama - vjerojatnost je velika da ste se propustili registrirati na Tagged...

Tagged je društvena mreža osnovana još 2004. godine, a reklamira se pod sloganom "Upoznajte nove ljude". Tagged po svemu nalikuje na Facebook s tom malom iznimkom da je fokus stavljen na upoznavanje novih ljudi i zabavu, a ne na povezivanje s poznanicima na čemu je Facebook izgradio svoje poslovno carstvo.

Iako je malo tko čuo za Tagged, ova američka društvena mreža ima impresivnu statistiku točnije više od 300 milijuna registriranih članova što je rast od gotovo 200 posto za nešto više od godinu dana. Ovako visoka stopa rasta ostvarena je kroz seriju akvizicija srednjih i većih servisa za igranje online društvenih igara.

Neki blogeri Tagged nazivaju "ljubavnom mrežom", no osnivači inzistiraju da je riječ o punokrvnom društvenom servisu koji jest prava alternativa Facebooku.

TechCrunch sada javlja kako je Tagged osigurao ulaganje teško 15 milijuna dolara od fondova rizičnog kapitala. Tvrtka je već ranije primila ulaganja u iznosu od 9 milijuna dolara. Relativno skromno s obzirom da je ipak riječ o servisu koji ima više od 300 milijuna članova.

Iz Taggeda poručuju kako imaju profitabilno poslovanje, prošle su godine prihode uvećali na 43 milijuna dolara i udvostručili broj zaposlenih.

Tagged vjerojatno (sigurno) ne može pobijediti Facebook, ali zgodno je vidjeti da postoji barem kakva - takva alternativa sveprisutnom Facebooku od kojeg se više gotovo ne može pobjeći.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram