Zatvori
Poslovni Puls
24/05/2012

Neobični životni put Vanje Sertića: Od noćnih klubova do servisa za grupnu kupovinu KupiMe

Čak i najbolje poznavatelje domaće tehnološke i poslovne scene prošli je tjedan iznenadila vijest da je servis za grupnu kupovinu KupiMe osigurao ulaganje teško 3 milijuna eura od američko - mađarskog fonda...

A iznenađen nije bio direktor KupiMe grupe Vanja Sertić koji ne krije zadovoljstvo dobro obavljenim poslom. U zanimljivom razgovoru za Jutarnji doznajemo kako je Sertićev životni put u najmanju ruku neobičan. 33-godišnji poduzetnik u Zagreb je došao iz Sarajeva prije 14 godina. Zanimljivo, Sertić tvrdi kako mu je prvi ozbiljni biznis bio pokretanje...noćnih klubova, a tek kasnije došlo je partnerstvo s Tarikom Filipovićem i osnivanje tvrtke Moving Board za "alternativno oglašavanje".

"Tarika sam upoznao u Zagrebu i brzo smo se prepoznali kao prijatelji i otad smo zaista dobri. Puno mi je pomogao", rekao je Sertić.

U prvi poslovni poduhvat uložio je samo tri tisuće eura, koliko ga je koštala izrada svijetlećih hodajućih reklama. Roditelji mu financijski nisu pomogli, sve je, kaže, stvorio sam.

"Ideja za hodajuće reklame sinula mi je na putu u Indoneziji gdje sam vidio ljude kako nose takve reklame na leđima za restorane", kaže.

Ideju su nadogradili i tako je nastala faranšiza hodajućih svijetlećih reklama koju je poslije, kaže, prodao u 22 zemlje.

Jutarnji list piše kako je Sertić iEurope ulagačkom fondu prodao polovicu KupiMe grupe.

Za ljubitelje žutila tu je i informacija kako direktor KupiMe grupe vozi Audi Q7, voli dobra odijela, razveden je, ali se i ponovno ženi.

I sve to s 33 godine...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram