Zatvori
Jasmin Hadzic
28/04/2012

Mrsiću, pročitaj ovo: Stažiranje u Facebooku plaćeno je više od 35.000 kuna mjesečno!

Dok mladi nezaposleni bez iskustva u Hrvatskoj sada mogu odraditi jednogodišnje stažiranje u nekoj većoj (ili manjoj) kompaniji za 1.600 kuna mjesečno, mladi programeri u Facebooku dobivaju pravo malo bogatstvo za svoje stažiranje...

BusinessInsider se potrudio i agregirao nekoliko komentara na insajderskom servisu za pitanja i odgovore Quora - i doznao kako je stažiranje u Facebooku plaćeno nevjerojatno dobro. Mladi programeri koji se dočepaju stažiranja za kompaniju koja stoji iza najveće svjetske društvene mreže - mjesečno mogu računati na plaću (bruto) od oko 6.500 dolara, odnosno nešto više od 35.000 kuna!

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito...

Na web stranicama GlassDoora, gdje zaposlenici mogu objavljivati podatke o svom radnom mjestu i poslodavcu, stoji kako prosječna plaća za inženjere na stažiranju u Facebooku - iznosi oko 6.200 američkih dolara.

Ne sumnjamo da svi mladi američki programeri sanjaju o stažiranju u Facebooku, pa je konkurencija u najmanju ruku žestoka, a Facebook odabire samo najbolje i najtalentiranije.

Ali oni sretnici kojima "sjekira padne u med" - za nekoliko mjeseci provedenih u Facebooku mogu naučiti jako puno i dramatično poboljšati krvnu sliku svojih financija.

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati preferiraju fiksnu plaću, nezainteresirani za plaćanje po radnom učinku

- Programeri početnici u Facebooku mogu računati na plaću od 100.000 dolara i bonus od 50.000 dolara

Foto: Flickr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram