Zatvori
Foto: Potencijalni novi vlasnik mogla bi biti mobilna društena mreža MocoSpace...
Jasmin Hadzic
18/03/2011

Murdoch i News Corp očajnički se žele riješiti MySpacea. Ako imate 50 milijuna dolara...

Ah, još jedna tužna priča vezana uz MySpace, nekoć najpopularniju (neki će reći i prvu) društvenu mrežu...

Kako prenosi Bloomberg, NewsCorp bi mogao uskoro objaviti novog vlasnika posrnule društvene mreže MySpace. Nije tajna da se Rupert Murdoch želi već duže vremena riješiti MySpacea koji je kraj Twittera i Facebooka izgubljen u vremenu i prostoru.

"Pokušavamo strateški shvatiti (što god to značilo) što učiniti s MySpaceom", rekao je Jonathan Miller, šef digitalne divizije News Corpa.

News Corp je kupio MySpace još 2005. godine za 580 milijuna dolara, no MySpace se u rukama tog medijskog konglomerata polako izgubio i vodeća mjesta prepustio Facebooku i Twitteru, a financijski gubici samo se gomilaju.

Prema nekim sadašnjim procjenama, MySpace bi se mogao prodati i za 50 milijuna dolara (pa sve do 200 milijuna dolara), a kao najozbiljniji kupac spominje se mobilna društvena mreža MocoSpace.

Jedno se vrijeme spominjala čak i Zynga kao potencijalni novi vlasnik MySpacea, no News Corp je navodno imao prevelike financijske zahtjeve.

Pročitajte još:

- MySpace i službeno najavio otpuštanje 47 posto svih zaposlenih

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram