Zatvori
Foto: Ako ste u potrazi na brzom zaradom, slobodno produžite dalje. Online mediji nisu pravo mjesto za to...
Jasmin Hadzic
07/03/2011

Želite pravu istinu? Ok, novi digitalni mediji jednako su neprofitabilni kao i tradicionalni...

Izvršni direktor jednog od naših najdražih poslovnih blogova, BusinessInsider, "ogolio" je danas dušu u jednom podužem članku koji zaslužuje Vašu pažnju...

Pod "ogolio je dušu", naravno mislimo na to da nam je prikazao sve prihode i jednom zauvijek dokazao kako su digitalni mediji jednako neprofitabilni kao i oni tradicionalni. Ako pripadate novoj generaciji poslovne publike kojoj se i mi volimo obraćati, onda volite zaviriti na TechCrunch, Mashable, HuffPost i ostale premium online brendove koji su se pojavili u nekoliko posljednjih godina. Tužna istina je kako svi gore navedeni nisu pretjerano financijski uspješni.

Možda je istina da smo odbacili tiskovine i prešli na internet, ali ovi podaci o zaradi BusinessInsidera pokazuju kako su digitalni mediji i dalje iznimno neprofitabilan biznis, a teško da će se to ikada promijeniti.

Naime, BusinessInsider sa svojih 8 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno prošle je godine imao prihode od skromnih 4,8 milijuna dolara.

A pazite sada ovo...

BI prošle je godine ostvario dobit o nevjerojatnih (BUBNJEVI....) - 2.127 dolara.

Da, dvije tisuće i stotinu dvadeset i sedam dolara.

Pa ako ste u potrazi na brzom zaradom, slobodno produžite dalje. Online mediji nisu pravo mjesto za to...

Pročitajte još:

- Dnevne novine u golemim gubicima – gube bitku s besplatnim internet portalima

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram