Zatvori
Foto: Rdio nudi jeftinu ($4.99) mjesečnu pretplatu putem koje možete uživati u golemom glazbenom katalogu...
Jasmin Hadzic
04/02/2011

Glazbeni startup osnivača Skypea osigurao novo ulaganje od 17,5 milijuna dolara

Ako imate "poduzetnički gen", teško je mirovati. Čak i onda kada se vrijednost vaše imovina procjenjuje na nekoliko stotina milijuna dolara...

Dvojac koji nam je podario Skype, Janus Friis i Niklas Zennström, još su prošle godine predstavili glazbeni startup Rdio. U osnovi riječ je o glazbenom servisu koji funkcionira na sustavu pretplate. Rdio nudi jeftinu ($4.99) mjesečnu pretplatu putem koje možete uživati u golemom glazbenom katalogu u kojeg su uključeni veliki izdavački divovi poput Sony Music Entertainmenta, EMI Music-a and Warner Music Group-a.

Glazbu s Rdio-a možete preslušavati na svom desktop računalu, ali i na Appleovim mobilnim uređajim, te Googleovom Androidu. Rdio je u velikoj mjeri povezan s društvenim mrežama, pa je preslušavanje omiljenih hitova postalo nešto što možete podijeliti sa svojim prijateljima.

Zvuči zabavno i zanimljivo, no ukoliko daleko inovativniji (sva je glazba besplatna) Spotify uspješno osvoji američko tržište, Rdio će se naći u gadnim problemima. Ipak, valja uzeti u obzir da Friss i Zennstrom imaju golemo iskustvo i debele veze kada je u pitanju glazba (osnivači su i Kazaa P2P servisa).

Uglavnom, iz Rdia poručuju kako će novo ulaganje od 17,5 milijuna dolara iskoristiti za širenje na nova tržišta i poboljšanje kvalitete usluge.

Poželimo im sreću...

Pročitajte još:

- Niklas Zennstrom, osnivač Skypea i Kazaa ima za Vas TOP 10 poduzetničkih savjeta

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram