Poslovni Puls
22/01/2011

Fondovi, tjedni pregled: Najuspješniji dionički fond Erste Total East

Od ukupno devedeset i dva fonda četrdeset i jedan fond je protekloga tjedna zabilježio  porast vrijednosti udjela...

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -8,22 posto pa do +3,99 posto a deset fondova ostvarilo je porast veći od jedan posto.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond Erste Total East kojem je vrijednost porasla za 3,99 posto a slijedi ga HPB Dionički sa porastom od 3,30 posto.

Najveći pad kod dioničkih fondova, protekloga tjedna zabilježio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost smanjena za 8,22 posto a slijedi  ga MP Bric HR sa padom od 7,87 posto. Kod mješovitih fondova najuspješniji je ICF Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 2,15 posto a slijedi ga HPB Global sa porastom od 1,89 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost smanjena za 3,28 posto a iza njega je Ilirika JIE Balanced sa padom od 2,82 posto.

Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je Erste bond (+0,12 posto) a slijedi ga Raiffeisen Bonds (+0,11 posto) dok je najveći pad zabilježio ZB Bond (-0,33 posto) a iza njega je HPB Obveznički (-0,10 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji  je bio Raiffeisen Cash koji je porastao za 0,06 posto.

Izvor:Marko Repecki/hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram