Zatvori
Jasmin Hadzic
13/01/2011

Hoće li Yahoo zaista preuzeti MySpace? I za miloga Boga ZAŠTO!?

Glasnine oko prodaje društvene mreže koju nitko ne koristi sve su glasnije. Navodno je u cijelu igru ušao i Yahoo koji je zainteresiran preuzeti posrnuli MySpace...

MySpace, društvena mreža koju nitko više ne koristi, opet puni novinske stupce. Ovaj put je riječ o glasinama koje Bloomberg prenosi. Izvršni direktor MySpacea Mike Jones navodno je zaposlenicima rekao kako je prodaja MySpacea gotovo pa izvjesna već početkom 2011. godine.

Vlasnik MySpacea, medijski div Ruperta Murdocha, News Corp, želi se što prije riješiti internet servisa na kojem samo gubi novac. Sredinom 2005. godine News Corp je preuzeo MySpace za tada fantastičnih 580 milijuna dolara.

Danas, Murdoch bi trebao biti zadovoljan ako dobije petinu tog iznos.

Po posljednjim javno dostupnim podacima, MySpace je neprofitabilan projekt, iako ima godišnje prihode od oko 385 milijuna dolara. Broj korisnika se smanjio na 60 milijuna, a očekuje se kako će ta brojka i dalje padati.

Jučer je BusinessInsider pisao kako postoje određene glasine da Yahoo želi kupiti MySpace.

Da li je to moguće?

Svakako da jest, Yahoo je već duže vremena medijska kompanija, a MySpace bi se sigurno dobro uklopio u njihovu novu strategiju.

No, moramo se zapitati zašto? MySpace više nije nikome koristan, a teško je zamisliti kako mogu u kratkom vremenu napraviti revoluciju na polju društvenih mreža.

Za razliku od MySpaceovih 60 milijuna korisnika, Facebook ima 10 puta više korisnika, a MySpace debelo zaostaje i za Twitterom, pa i drugim specijaliziranim društvenim mrežama poput Linkedina.

Najbolje da ga ubiju i poštede nas ove agonije...

Pročitajte još:

- MySpace i službeno najavio otpuštanje 47 posto svih zaposlenih

- Murdoch dao ultimatum MySpaceu – ukoliko se nešto brzo ne promijeni, zatvaramo Vas!

- Google, Microsoft i Yahoo u igri za reklame na MySpace-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram