Zatvori
Jasmin Hadzic
12/01/2011

Analitičar: Facebook će vrijediti 100 milijardi dolara kada izađe na burzu!

Još jedna suluda prognoza vezana uz pravu vrijednost Facebooka. Dok neki smatraju kako je i trenutna (50 milijardi dolara) vrijednost Facebooka odviše prenapuhana, drugi vjeruju kako će Facebook vrijediti još više kada izađe na buzu...

Jedan od Wedbushevih analitičara, Lou Kerner, u razgovoru za BBC rekao je kako bi Facebook danas vrijedio 100 milijardi dolara da je javno izlistan na burzi. Hej, 100 milijardi dolara!

Kako je Kerner došao do te svote?

Tvrde financijske podatke uopće nije ni uzimao u obzir. Naime, on tvrdi kako treba pogledati koliko vremena korisnici provode na Facebooku. Prosječan Amerikanac danas na Facebooku provodi gotovo četvrtinu svog "internet vremena", a to je podatak koji treba uzeti u obzir kada se vrijednuje jedna velika internetska kompanija. Barem tako smatra Kerner.

Podsjećamo, Goldman Sachs i ruski DST investicijski fond nedavno su u Facebook uložili 500 milijuna dolara.

Prema informacijama koje su procurile direktno iz Facebooka, njihovi prihodi u 2010. godini možda su dostigli  2 milijarde dolara.

Neka trgovanja na sekundarnim tržištima vrijednost Facebooka šalju na fenomenalnih 136 milijardi dolara, no na kraju krajeva riječ je o običnim spekulacijama koje se ne temelje na stvarnim financijskim podacima.

Pročitajte još:

- Goldman Sachs uložio 450 milijuna dolara u Facebook, a svojim zaposlenicima brani pristup najvećoj društvenoj mreži!

- Duboko udahnite: Dionice Facebooka mogle bi vrijediti 136 milijardi dolara!

- Goldman Sachs svojim VIP klijentima počeo nuditi dionice Facebooka. Minimalno ulaganje – 2 milijuna dolara!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram