Zatvori
Jasmin Hadzic
04/01/2011

Murdochov veliki digitalni poraz: MySpace otpušta polovicu svojih zaposlenika

Prva globalna društvena mreža nalazi se pred zatvaranjem ili prodajom. Prvi korak - otpuštanje gotovo polovice ukupne radne snage...

Kako piše Wall Street Journal, MySpace se nalazi pred velikom rekonstrukcijom. Uprava nekoć najpopularnije društvene mreže odlučila je otpustiti čak polovicu radne snage.

MySpace već godinama bilježi osipanje svojih korisnika, ukupnog prometa i prihoda. No, čini se kako je glavešinama u News Corpu dosadilo neprestano krpanje rupa ovog neprofitabilnog projekta. Ukoliko MySpace nešto ozbiljno ne promijeni u mjesecima koji su pred nama, prva velika svjetska društvena mreža mogla bi otići u ropotarnicu povijesti.

Druge opcije nemaju.

News Corp. je kupio MySpace 2005. godine za danas smiješnih 580 milijuna dolara, ali to je bilo vrijeme kada su društvene mreže bile tek u svojim začecima.

A onda se pojavio Facebook i MySpace uništio do kraja. MySpace je danas nekakva čudna društvena mreža za tinejdžere i ljubitelje popularnih bendova, ali i ta se publika polako seli na glazbene servise poput Last.fm-a i sveprisutni Facebook.

MySpace je imao veliku priliku koju je uništio.

Kao što je nedavno rekao i Sean Parker, prvi predsjednik Facebooka:

"Mi jednostavno ne bismo uspjeli da je MySpace svoj posao odradio kako spada."

Da li itko od vaših prijatelja i poznanika više uopće koristi MySpace!?

Pročitajte još:

- Murdoch dao ultimatum MySpaceu – ukoliko se nešto brzo ne promijeni, zatvaramo Vas!

- Procurile slike redizajna društvene mreže MySpace. A tko to uopće više koristi?

- Google, Microsoft i Yahoo u igri za reklame na MySpace-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram