Zatvori
Jasmin Hadzic
24/12/2010

Svi žele posjedovati dionice ovih tehnoloških kompanija: Facebook, Twitter, Zynga...

Tehnološki blog Mashable u suradnji sa servisom sekundarnog tržišta Second Market (servis omogućava privatnim tvrtkama prodaju dionica i prije izlaska na burzu) donosi pregled najtraženijih dionica u 2010. godini, barem kada su tehnološke kompanije u pitanju...

Kao što smo već i očekivali na prvom mjestu je Facebook. Iz SecondMarketa tvrde kako je čak 25% njihovih klijenata zainteresirano za kupovinu Facebookovih dionica. Nakon Facebooka najpopularnije su društvene mreže Linkedin i Twitter.

Važno je napomenuti kako se popis ne temelji na procijenjenoj vrijednosti kompanija već isključivo na zainteresiranosti ulagača.

1. Facebook - najveća svjetska društvena mreža. Ove godine trebala bi dostići prihode od +2 milijarde dolara.

2. Linkedin - profesionalna društvena mreža s više od 85 milijuna članova. Vrijednost se procjenjuje na više od 2 milijarde dolara.

3. Twitter - vodeća mikro-društvena mreža. Za sada se još bori pronaći pravi poslovni model. Vrijednost oko 3.7 milijardi dolara.

4. Zynga - kraljevi Facebook društvenih igara. Prema nekim spekulacijama vrijednost Zynge bi mogla prijeći i 5 milijardi dolara.

5. Craigslist - stari oglasnik koji se i dalje dobro drži.

6. Groupon - servis za jeftinu grupnu kupovinu kojeg je Google nedavno pokušao preuzeti. Vjerojatno u bližoj budućnosti izlaze na burzu. Vrijednost +6 milijardi dolara.

7. Yelp - servis za lokalne preporuke, malo se izgubio u borbi protiv nove generacije geolokacijskih mreža poput FourSquarea i Gowalle.

8. SecondMarket - servis sekundarnog tržišta koji omogućava privatnim tvrtkama prodaju dionica i prije izlaska na burzu

9. Pandora - vjerojatno najpopularniji online radio. Analitičari Wall Street Journala predvidjeli prihode od 100 milijuna dolara u 2010. godini.

10. Bloom Energy - proizvode posebna ekološka mini-napajanja koja se temelje na pijesku. Da, dobro ste pročitali...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram