Zatvori
OpenAI
Foto: Levart_Photographer / Unsplash
PoslovniPuls
12/09/2024

Čini se kako OpenAI vrijedi puno više nego što se mislilo

OpenAI je u pregovorima kako bi prikupio nova ulaganja teška 6,5 milijardi dolara od investitora uz procijenjenu vrijednosti kompanije u od 150 milijardi dolara, izvještava Bloomberg.

Nova procjena vrijednosti znatno je viša od procjene od 100 milijardi dolara o kojoj se nedavno spekuliralo.

Očekuje se kako će ovu rundu financiranja predvoditi Thrive Capital, a Microsoft, Apple i NVIDIA će navodno također sudjelovati u ulaganju u OpenAI.

Osnovan 2015. godine, OpenAI se nametnuo kao predvodnik u revoluciji implementacije umjetne inteligencije. Proizvodi kompanije, koji mogu generirati realistične slike i tekstove koji zvuče kao da ih je napisao čovjek samo na temelju nekoliko unesenih riječi, privukli su pažnju i potrošača i investitora.

Krajem prošle godine, OpenAI je na kratko smijenio svog glavnog izvršnog direktora Sama Altmana. Danas je u tvrtki ostalo tek nekoliko članova originalnog osnivačkog tima, a poduzeće je poduzelo korake kako bi reorganiziralo svoj upravni odbor i proširilo svoj izvršni kadar.

U dopisu zaposlenicima prošlog mjeseca, financijska direktorica OpenAI-a Sarah Friar izjavila je kako će novo ulaganje podržati potrebe za računalnom snagom i ostale operativne troškove, izvijestio je Bloomberg. Također je rekla kako startup planira omogućiti zaposlenicima prodaju dijela svojih dionica kroz kasnije ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram