Zatvori
Foto: Varun Palaniappan / Unsplash
PoslovniPuls
24/10/2024

Teslin Cybertruck izbio na treće mjesto najprodavanijih električnih automobila u SAD-u

Teslin kontroverzni električni pickup Cybertruck bio je treće najprodavanije električno vozilo u Sjedinjenim Američkim Državama u trećem kvartalu. Jedina dva vozila koja su se prodavala bolje od Cybertrucka bila su Teslini Model 3 i Model Y SUV.

Ovo je još veći uspjeh kada se uzme u obzir da se u početku Cybertruck prodavao isključivo u najskupljoj varijanti. Ovo je također pokazatelj koliko su velike poteškoće s kojima se suočavaju mainstream proizvođači automobila poput Forda i General Motorsa u pronalaženju kupaca za vlastita električna vozila.

Prema istraživačkoj tvrtki Kelley Blue Book, prošlog tjedna Cybertruck je zauzeo treće mjesto s više od 16.000 prodanih primjeraka.

Istovremeno, Ford je u trećem kvartalu prodao samo oko 7.000 primjeraka modela F-150 Lightning i nešto više od 13.000 SUV-ova Mustang Mach-E. GM je očito zabilježio određeni uspjeh sa svojim novim električnim automobilima Blazer i Equinox, no ukupno je u prošlom kvartalu prodao tek oko 32.000 električnih vozila. Rivian je isporučio samo 3.800 električnih kamioneta.

Iz Tesle su otkrili ako su ostvarili 25,2 milijarde dolara prihoda u posljdenjem kvartalu uz dobit od 2,2 milijarde dolara profita. Tesla je svoj profit povećala prodajom regulatornih kredita drugim proizvođačima u iznosu od 739 milijuna dolara — što je drugi najveći iznos ikada prodan u jednom kvartalu, odmah iza drugog kvartala ove godine, kada je prodano 890 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram