Zatvori
Fonoa Ireland team
Foto: Press
PoslovniPuls
22/10/2024

Hrvatsko - irska Fonoa predstavljena kao jedan od vodećih europskih startupa

Fonoa, hrvatsko - irski startup sa sjedištem u Zagrebu, ponovno se našao na prestižnom Accelovom Euroscape Top 100 izvještaju, koji prati ključne globalne trendove u cloud tehnologiji i umjetnoj inteligenciji.

Ova godišnja analiza obuhvaća 100 najperspektivnijih cloud i SaaS kompanija iz Europske unije i Izraela, čiji prihodi prelaze milijun dolara, dok njihova tržišna vrijednost ostaje ispod jedne milijarde dolara. Fonoa je već treću godinu zaredom prepoznata kao jedna od vodećih tehnoloških kompanija u Europi.

Accel procjenjuje kako će ulaganja u cloud startupe u SAD-u, Europi i Izraelu dostići čak 79,2 milijarde dolara ove godine, s velikim doprinosom rasta zahvaljujući napretku u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Prema njihovom izvještaju, 40% svih investicija u cloud sektor ide upravo startupima koji koriste ovu tehnologiju. To je značajan porast u odnosu na prethodnu godinu, kada su ulaganja u cloud tvrtke porasla za 27%, dosegnuvši ukupno 62,5 milijardi dolara.

Fonoa se ističe kao jedina hrvatska tvrtka na ovom popisu i to u kategoriji koja obuhvaća financije, ljudske resurse i pravne tehnologije. Ovaj uspjeh dolazi nakon što su se već ranije ove godine našli na listi Top 100 B2B SaaS startupa prema uglednom časopisu Sifted, koji je pod okriljem Financial Timesa.

„Svako priznanje nam je velika čast i poticaj, ali isto tako nosi i odgovornost. Održati poziciju lidera nije lak zadatak, ali zahvaljujući predanom radu našeg tima, i dalje uspješno odgovaramo na izazove naših klijenata vezane uz porezne procese“, izjavio je Davor Tremac, direktor i suosnivač Fonoe.

Fonoa je pionir u razvoju potpuno integriranog sustava za oporezivanje globalnih transakcija, a među njihovim klijentima nalaze se neke od najvećih svjetskih digitalnih platformi poput Ubera, Netflixa, Zooma, i mnogih drugih.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram