Zatvori
BYD
Foto: Michael Förtsch / Unsplash
PoslovniPuls
14/10/2024

BYD: Sve ćete češće viđati naše automobile na europskim cestama

Planirane carine Europske unije na električna vozila proizvedena u Kini dovest će do viših cijena automoila i odvratiti kupce, upozorio je u ponedjeljak kineski proizvođač električnih automobila BYD, dodajući kako predložene carine na njihova vozila nisu pravedne.

"Europsko tržište električnih vozila treba više pozitivne edukacije…povjerenje je nisko. Problem je visoka cijena, a sada Europska unija uvodi carine", rekla je Stella Li, izvršna potpredsjednica BYD-a za Reuters.

"Tko plaća račun? Potrošači. To zabrinjava ljude. Time će se spriječiti siromašnije ljude da kupuju."

Na pitanje o predloženim carinama na BYD-ova vozila, Li je rekla: "Smatramo da je način izračuna vrlo nepravedan… To nije poštena procjena, ali nismo se žalili na to. Ako to ne prihvatite, što možete učiniti?"

Li je dodala kako BYD još nije odlučio kakva će biti njihova strategija za suočavanje s dodatnim troškovima.

"Političari bi se trebali kloniti carina, jer one dodaju više troškova u proizvodnju automobila i donose zbunjujuće informacije automobilskoj industriji", rekla je.

Na pitanje o BYD-ovim proizvodnim planovima u Europi, Li je rekla kako će tvrtka proizvoditi gotovo sva svoja električna vozila u Mađarskoj i da će "kupovati maksimalno od europskih dobavljača" kad je riječ o lancu opskrbe.

Sklapat će baterijske pakete u Europi, ali će baterijske ćelije i dalje dolaziti iz Kine.

Li je dodala kako je najniža cijena po kojoj BYD može prodavati u Njemačkoj, kao i šire u Europi, oko "30.000 eura".

Na pitanje zašto BYD ima poteškoća u Njemačkoj, Li je rekla: "Mislim da nismo izgradili infrastrukturu na pravi način."

"Sada ispravljamo stvari i počinjemo graditi svoju mrežu… Trebamo dodati više servisnih točaka, što smo već učinili, i više mreža zastupnika", rekla je.

"Vrlo brzo ćete vidjeti promjenu – vidjet ćete mnogo BYD automobila na ulicama Njemačke."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram