Zatvori
OpenAI
Foto: Mariia Shalabaieva / Unsplash
PoslovniPuls
07/10/2024

Posljednje ulaganje u OpenAI bilo je najveće VC ulaganje svih vremena

Ulaganje u OpenAI, službeno potvrđeno prošlog tjedna, bilo je najveće venture capital (rizični kapital, op. a.) ulaganje svih vremena.

Najvrijedniji svjetski startup tako je objavio prikupio nova ulaganja u vrijednosti od 6,6 milijardi dolara uz procjenu vrijednosti cijele tvrtke od impresivnih 157 milijardi dolara.

Investicijski krug predvodio je prethodni investitor Thrive Capital, a prema podacima Crunchbase-a, ukupna sredstva prikupljena od strane OpenAI-ja sada iznose 17,9 milijardi dolara. Kao dio ulaganja, OpenAI je također osigurao ogromnu kreditnu liniju.

Ovaj impresivan financijski pothvat dolazi u trenutku kada OpenAI sve više privlači pozornost ne samo u tehnološkom sektoru, već i u široj poslovnoj zajednici. Otkako su lansirali svoj jezični model GPT-3, a potom i GPT-4, OpenAI je postao lider u razvoju napredne umjetne inteligencije, s primjenama koje obuhvaćaju brojne industrije, od obrazovanja i zdravstva do financija i industrije zabave.

Osim prikupljenih sredstava, kreditna linija koju je osigurao OpenAI pruža mu dodatnu financijsku fleksibilnost, što bi moglo biti ključno za pokrivanje budućih istraživačkih i infrastrukturnih troškova. Ova sredstva će vjerojatno biti usmjerena na daljnji razvoj AI sustava i poboljšanje računalnih resursa, koji su ključni za održavanje prednosti u sve konkurentnijem globalnom okruženju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram