Zatvori
Louis Vuitton trgovina
Foto: Christian Wiediger / Unsplash
PoslovniPuls
04/10/2024

Najveća svjetska luksuzna grupacija postaje globalni partner Formule 1

Luksuzni brendovi poput Louis Vuittona i Moët & Chandona od 2025. godine bit će prisutni na stazama Formule 1, nakon što je Liberty Media sklopila desetogodišnje globalno partnerstvo s LVMH-om, koje bi moglo dosegnuti vrijednost od milijardu dolara.

Partnerstvo će uključivati sudjelovanje LVMH-ovih prestižnih brendova u segmentima gostoprimstva, promocijskih aktivnosti i limitiranih izdanja, čime će se dodatno ojačati njihova prisutnost unutar Formule 1 natjecanja.

Odnosi između Formule 1 i LVMH-a pojačani su od 2023. godine kada je Moet Hennessy, jedna od podružnica LVMH-a, sponzorirao Veliku nagradu Las Vegasa. Sama utrka promovirana je od strane Liberty Medije, vlasnika Formule 1.

"LVMH i Formula 1 dva su globalna lidera koji neprestano pomiču granice kreativnosti i inovacija, što su temeljne vrijednosti Liberty Medije," izjavio je Greg Maffei, predsjednik Liberty Medije. "Oduševljeni smo proširenjem našeg partnerstva s LVMH. Ovaj sporazum simbolizira našu viziju za budućnost Formule 1, koja će nastaviti rasti kao poslovna platforma."

Moët & Chandon šampanjac ranije je korišten na pobjedničkim ceremonijama Formule 1, pa će očekivani kako će se isti vratiti u sklopu novog sponzorskog ugovora, navodi Motorsport.com.

Predsjednik Formule 1, Stefano Domenicali, opisao je sporazum kao "povijesno partnerstvo" te naglasio njegovu važnost za daljnji razvoj Formule 1: "Naš sport temelji se na neprekidnoj težnji za izvrsnošću, što je vrijednost koju dijelimo s LVMH-om. Uz globalni rast Formule 1 i privlačenje novih, raznolikih publika, LVMH je savršen partner koji će unaprijediti iskustvo naših navijača i očuvati nasljeđe ovog sporta."

Prema medijim pisanjima, godišnja naknada za partnerstvo mogla bi dosegnuti 100 milijuna dolara, što bi u konačnici rezultiralo ugovorom vrijednim milijardu dolara za Formulu 1.

Ovo partnerstvo najnovija je u nizu LVMH-ovih investicija u sport. Grupa već ima sponzorske ugovore s Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, Premier ligom, FIFA-inim Svjetskim prvenstvom te NFL-om.

"Ljudi, težnja za izvrsnošću i strast za inovacijama nalaze se u srcu poslovanja, kako nas tako i Formule 1," izjavio je Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH Grupe. "Kao i u motorsportu, tako i u našim industrijama poput mode, urarstva i vinarstva, svaki detalj je ključan na putu do uspjeha. Ova stalna potraga za pomicanjem granica inspirira našu viziju, i upravo je to značenje koje želimo unijeti u ovo veliko i jedinstveno partnerstvo s Formulom 1."

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram