Zatvori
AEOS startup osnivači
Foto: PRESS
PoslovniPuls
02/10/2024

Hrvatski oglašivački startup AEOS (AdScanner) uspješno zaključio novo ulaganje

All eyes on screens (AEOS), hrvatski tehnološki startup koji razvija napredna rješenja za analitiku oglašivačkih kampanja, uspješno je zaključio rundu financiranja serije B.

Uz dosadašnje investitore Lead Ventures, J&T Ventures i South Central Ventures, prikupio je znatna sredstva od Taiwania Capitala. Ovaj važan financijski poticaj potvrdio je tržišni potencijal AEOS-a te mu otvorio vrata za tranziciju iz faze osvajanja tržišta u fazu širenja, stoji u priopćenju.

All Eyes on Screens (AEOS), ranije poznat kao AdScanner, u posljednjem je razdoblju zabilježio impresivan rast prihoda i razvoj proizvoda. Nedavno je predstavio drugu verziju svog naprednog AI alata za planiranje te implementaciju rješenja za integrirano mjerenje i upravljanje televizijskim kampanjama. Osim što ovo inovativno rješenje predstavlja značajan iskorak u upravljanju kampanjama na našim prostorima, postavlja i nove standarde u industriji na globalnoj razini. Stoga su financijska sredstva osigurana u sklopu serije B, namijenjene startupima koji su već uspostavili solidan poslovni model, došla u pravom trenutku za AEOS da realizira konkretne korake za daljnje unaprjeđenje proizvoda i tržišnu ekspanziju.

„Dugoočekivana sinteza konzumacije videa na različitim platformama konačno se događa i izuzetno je uzbudljivo rušiti barijere između tradicionalnih medija i oglašavanja uz pomoć Big Data i umjetne inteligencije. Naša rješenja omogućuju oglašivačima da maksimiziraju reach svojih kampanja i puno učinkovitije ulažu budžete za oglase. Vrlo smo sretni što možemo, uz naše postojeće investitore, pozdraviti Taiwania Capital kao novog partnera koji će nas podržati u širenju rješenja još većem broju oglašivača diljem svijeta”, izjavio je Marin Ćurković, suosnivač i CEO AEOS grupe.

„Uzbuđeni smo podržati AEOS u transformaciji globalnih medija putem njihove AI platforme za optimizaciju TV i oglašivačkih kampanja”, kazao je David Weng, izvršni direktor Taiwania Capitala. „Uz snažnu prisutnost na tržištima poput Hrvatske, Austrije, Bugarske, Njemačke i Švicarske, očekujemo da će AEOS nastaviti širiti svoje poslovanje.”

„Uvjereni smo da će sveobuhvatno rješenje i platforma AEOS-a za TV i streaming oglašavanje, potpomognuta naprednom umjetnom inteligencijom i analitikom velikih podataka, značajno unaprijediti krajolik video oglašavanja. Uz ubrzan razvoj sektora video oglašavanja oduševljeni smo što možemo podržati AEOS u njegovom strateškom proširenju na nova tržišta u Europi”, nadovezao se Mitch Yang, upravljački partner fonda za regiju srednje i istočne Europe (CEE) Taiwania Capitala.

Adam Kočík, upravljački partner J&T Venturesa, naglasio je kako već niz godina podržava AEOS i čvrsto vjeruje u njegov tim i viziju, a ovaj uspješan investicijski krug samo je pokazatelj da je originalno AI rješenje na dobrom putu da u nadolazećim godinama postane nezaobilazan alat za svakog velikog oglašivača i emitera u svijetu. S time se slaže i Virág Dezső, glavna partnerica u Lead Venturesu, koja AEOS podržava od 2022. Istaknula je svoje povjerenje prema inovativnoj platformi zasnovanoj na umjetnoj inteligenciji, kao i sposobnosti čitavog tima da uspješno realizira svoje ideje.

Jure Mikuž, upravljački partner South Central Venturesa, utvrdio je: „AEOS uvijek iznova dokazuje zašto je jedan od najistaknutijih proizvoda u našem portfelju. Konstantan rast prihoda i sposobnost inoviranja rezultat su iznimno posvećenog tima koji postavlja nove standarde u industriji. Zahvaljujući novoj investiciji, njihov put može biti još brži i hrabriji."

AEOS je hrvatski startup smješten u središtu globalne transformacije medija, koji uz pomoć  umjetne inteligencije optimizira planiranje, mjerenje i aktivaciju kampanja na različitim tržištima. Prisutan je u pet europskih država u kojima jača konkurentsku poziciju, a ima konkretne planove širenja do 2025. Jedan je od najvećih hrvatskih startupa, a do sada je imao priliku raditi steering TV oglašavanja za vodeće svjetske brandove poput TikToka, L’Oreala i Coca Cole, zaključuje se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram