Zatvori
Elon Musk
Foto: Justin Pacheco
PoslovniPuls
01/10/2024

Muskov Twitter (X) izgubio većinu svoje vrijednosti

Fidelityjev fond Blue Chip Growth, koji ima vlasnički udio u društvenoj mreži X (bivši Twitter), ponovno je prilagodio vrijednost tog udjela. Prema Fidelityjevim izračunima, popularna društvena mreža sada vrijedi manje od četvrtine iznosa od 44 milijarde dolara koje je Elon Musk platio za preuzimanje.

Kada je Musk kupio Twitter, Fidelity je uložio 19,66 milijuna dolara. Do kraja srpnja, prema Fidelityju, te su dionice vrijedile samo 5,5 milijuna dolara.

To procjenjuje ukupnu vrijednost X-a na oko 9,4 milijarde dolara.

X nije javno izlistana kompanija, stoga je Fidelityjevo izvješće jedan od najboljih načina za promatrače da steknu uvid u vrijednost društvene mreže, piše Fortune.

Prošle godine, X je ostvario oko 2,5 milijardi dolara prihoda od oglašavanja, što je otprilike polovina iznosa koji je uprihodio 2022. godine. Prihodi od oglašavanja čine između 70% i 75% ukupnih prihoda X-a.

Usred pogoršanja financijskih rezultata, tvrtka je nedavno zatvorila svoje sjedište u San Franciscu i preselila se u Teksas. Zaposlenici koji ostaju u Kaliforniji bit će prisiljeni preseliti se u manji ured izvan grada.

Fidelity nije jedini djelomični vlasnik X-a. U podnesku iz kolovoza prikazano je da ulagači Bill Ackman i Sean “Diddy” Combs, koji trenutno čeka suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima i zlostavljanje, također posjeduju udjele u tvrtki.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram