Zatvori
SpaceX logotip na zgradi
Foto: Sven Piper / Unsplash
PoslovniPuls
26/09/2024

Elon Musk planira 1,5 milijardi dolara vijedno ulaganje u Vijetnamu

SpaceX predlaže ulaganje od 1,5 milijardi dolara u Vijetnam, povezano s njegovom Starlink uslugom sateliskog interneta, objavila je tamošnja vlada, pozivajući se na sastanak između višeg potpredsjednika tvrtke, Tima Hughesa, i glavnog tajnika Komunističke partije, To Lama.

Lam, koji je posjetio SAD kako bi prisustvovao Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, rekao je kako Vijetnam razmatra SpaceX-ov prijedlog ulaganja.

Vijetnamska vlada prošle je godine izjavila kako je SpaceX zainteresiran za pružanje svoje satelitske usluge u niskoj Zemljinoj orbiti u toj zemlji. Ranije ove godine, Reuters je izvijestio kako su ti planovi stavljeni na čekanje.

Lam, koji se sastao s predsjednikom SAD-a, Joeom Bidenom, također je održao sastanke s velikim kompanijama, uključujući Boeing i Meta Platforms. On i Biden razgovarali su o mogućnostima da SAD i Vijetnam unaprijede suradnju u ekonomskim i tehnološkim pitanjima.

Prema izjavi vlade, Karan Bhatia, potpredsjednika Googlea za vladine poslove i javnu politiku, rekao je Lamu kako tvrtka iz Silicijske doline očekuje suradnju s Vijetnamom u razvoju AI tehnologije, računalstva u oblaku i povećanju suradnje u kibernetičkoj sigurnosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram