Zatvori
Volkswagen
Foto: Amber / Unsplash
PoslovniPuls
24/09/2024

Volkswagen od Njemačke traži povratak subvencija za kupovinu električnih automobila

Predstavnici njemačke vlade i vodećih njemačkih proizvođača automobila održali su virtualni sastanak kako bi razmotrili stanje u automobilskoj industriji. Prema informacijama iz medija, Volkswagen je iskoristio priliku da zatraži ponovnu uspostavu subvencija za kupovinu električnih vozila.

Njemačka automobilska industrija suočava se s brojnim izazovima, uključujući povećane troškove proizvodnje i preorijentaciju s tradicionalnih motora s unutrašnjim sagorijevanjem na električne pogone. Posebnu zabrinutost izaziva smanjenje potražnje na ključnim tržištima, poput Kine, gdje se njemački proizvođači suočavaju s oštrom konkurencijom lokalnih proizvođača.

Volkswagen je već najavio mogućnost zatvaranja nekih svojih tvornica u Njemačkoj kao dio strategije smanjenja troškova, što bi bio prvi takav potez u povijesti te njemačke kompanije.

Oliver Blume, izvršni direktor Volkswagena, sastanak je nazvao prilikom za brzo pronalaženje rješenja koja bi mogla pomoći cijeloj industriji. Naglasio je kako su izazovi s kojima se sektor suočava jedni od najvećih u povijesti te da je potrebno donijeti hrabre i strateške odluke koje će donijeti rezultate na kratkoročno, srednjoročno i dugoročno razdoblje.

Sastankom je predsjedao njemački ministar gospodarstva Robert Habeck, a sudjelovali su predstavnici velikih automobilskih kompanija, sindikata i dobavljača. Jedna od glavnih tema bila je ponovna uspostava državnih subvencija za električna vozila, čije je ukidanje prošle godine rezultiralo padom prodaje. Prema medijskim izvještajima, Volkswagen je predložio da država subvencionira kupovinu električnih vozila s 4.000 eura, dok bi proizvođači na taj iznos dodali još 2.000 eura popusta.

Habeck se suzdržao od komentara na prijedlog, ističući kako je industriji potreban dugoročni plan, a ne brza i kratkotrajna rješenja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram