Zatvori
PoslovniPuls
19/09/2024

Hyundai bi mogao proizvoditi robotaksije za Googleov Waymo

Alphabetov Waymo pregovara s južnokorejskim Hyundai Motorom o outsourcingu proizvodnje svojih autonomnih vozila, izvijestile su južnokorejske novine Electronic Times.

Visokopozicionirani djelatnici Waymoa-a i Hyundai-a sastali su se više od tri puta kako bi razgovarali o planu za korištenje Hyundai Ioniq 5 električnih vozila za Waymovu šestu generaciju tehnologije autonomne vožnje, navodi se u izvješću, dodajući kako plan uključuje zamjenu kineskih Zeekr modela s Ioniq 5 modelima.

Ovo izvješće dolazi nakon što je administracija predsjednika Joea Bidena prošli tjedan uvela visoke carinske pristojbe na kineski uvoz, uključujući 100% carinu na električna vozila, koja stupa na snagu 27. rujna.

Motional, jedinica za tehnologiju autonomne vožnje Hyundai Motor Groupa, ranije ove godine odgodila je planove za lansiranje robotaksi usluge sljedeće generacije do 2026. godine, nakon što je u svibnju otpustila stotine radnika u Sjedinjenim Državama, izvijestio je TechCrunch.

Waymo je kupovao vozila od Stellantisa i Jaguar Land Rovera te integrirao svoju tehnologiju u osnovna vozila kako bi ponudio usluge autonomnog prijevoza u Phoenixu, San Franciscu i Los Angelesu.

Waymo također testira svoju sljedeću generaciju tehnologije autonomnih vozila koristeći vozila Zeekr, marke električnih automobila kineskog Geely Automobile Holdings.

Alphabet je u srpnju najavio kako planira ulaganje od 5 milijardi dolara u Waymo, budući da tvrtka širi područja pružanja svoje usluge autonomnog prijevoza putnika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram