Zatvori
Turneo osnivači
Foto: PRESS
PoslovniPuls
18/09/2024

Investitori u Shopify, LinkedIn i Pinterest uložili u hrvatski turistički startup Turneo

Turneo, hrvatski startup specijaliziran za experience turizam, osigurao je investiciju od 2 milijuna eura u nedavno zaključenoj investicijskoj rundi. Ova runda financiranja predvođena je američkim fondom Bessemer Venture Partners, uz sudjelovanje rumunjskog fonda Underline Ventures.

Cilj ove investicije je omogućiti Turneu da ubrza razvoj svojih usluga koje transformiraju način na koji putnici rezerviraju aktivnosti na destinacijama, uz širenje na nova tržišta i poboljšanje proizvoda. Tvrtka planira iskoristiti sredstva za proširenje tima i daljnju nadogradnju svoje platforme, čime bi omogućila hotelima diljem svijeta da jednostavno nude i upravljaju raznovrsnim aktivnostima za svoje goste.

Turneo je osnovan 2022. godine i omogućuje hotelima centralizirano upravljanje ponudom aktivnosti i usluga putem jedne platforme. Gostima je tako omogućeno da putem hotelskih web stranica ili aplikacija pregledaju i rezerviraju aktivnosti, od lokalnih tura i degustacija do transfera i wellness tretmana. Platforma također pruža analitičke alate za hotele, koji omogućuju praćenje recenzija gostiju i poslovnih rezultata.

Hrvatska je bila prvo tržište na kojem je Turneo započeo poslovanje, a surađuje s brojnim hotelima, uključujući brendove kao što su Aminess, Falkensteiner, Liburnia, Maistra i Plava Laguna. Kroz njihove platforme, gosti mogu lako rezervirati aktivnosti poput vinskih degustacija, balona s vrućim zrakom i morskih tura, ali i hotelske usluge poput spa tretmana.

Prema riječima jednog od suosnivača, Frana Kauzlarića, današnji turisti sve više planiraju aktivnosti prije samog dolaska na destinaciju, a Turneo omogućuje hotelima da gostima ponude cjelovito iskustvo koje doprinosi povećanju zadovoljstva, dodatnim prihodima i jednostavnijem upravljanju.

Podaci iz ovogodišnje turističke sezone pokazuju da hoteli koji koriste Turneovu platformu bilježe 8% više ocjene na recenzijskim platformama, a čak dvije trećine gostiju rezervira aktivnosti online. Iskustveni turizam također igra ključnu ulogu u produljenju turističke sezone jer privlači putnike tijekom cijele godine.

Tržište tura i aktivnosti doživljava brz rast, a očekuje se da će do 2030. godine doseći vrijednost od 463 milijarde dolara, pri čemu se procjenjuje da će hoteli sudjelovati s 172 milijarde dolara. Matija Marijan, izvršni direktor i suosnivač Turnea, ističe kako je ova investicija ključna za daljnji razvoj tehnologije i jačanje partnerstava s vodećim hotelijerima diljem svijeta.

Bessemer Venture Partners, vodeći svjetski investitor u ranoj fazi razvoja kompanija, prepoznao je potencijal Turnea u preoblikovanju turističkog sektora. Ulaganje u Turneo dolazi nakon njihovih ranijih uspješnih ulaganja u tvrtke kao što su Shopify, LinkedIn i Pinterest. Njihova podrška daje Turneu stratešku prednost u izgradnji globalne prisutnosti i pozicioniranju kao lidera u iskustvenom turizmu.

Prema Alexu Ferrari iz Bessemer Venture Partnersa, Turneo ima potencijal značajno transformirati način na koji putnici doživljavaju destinacije, a hoteli koriste mogućnosti za pružanje inovativnih usluga. Dodao je kako su putnici danas sve više fokusirani na iskustva, a Turneo savršeno odgovara tim novim trendovima.

Ova svježa injekcija kapitala omogućit će Turneu daljnji rast, razvoj AI platforme i uspostavu strateških partnerstava s vizionarskim hotelijerima, s ciljem daljnje personalizacije destinacijskih iskustava za goste.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram