Zatvori
United Airlines zrakoplov polijeće s piste
Foto: David Syphers / Unsplash
PoslovniPuls
16/09/2024

Muskov satelitski internet bit će besplatno dostupan na svim letovima United Airlinesa

Američki United Airlines je objavio kako je potpisao novi ugovor s kompanijom Starlink za pružanje internetskih usluga tijekom letova.

Starlink, podružnica SpaceX-a, sklopio je ugovore s više zračnih prijevoznika kako bi omogućio internetske usluge tijekom letova, čime nastoji proširiti svoj doseg izvan privatnih korisnika i kućanstava u ruralnim područjima diljem svijeta gdje postoji malo ili nimalo pristupa klasičnom internet pristupu.

Kompanija Elona Muska prethodno je sklopila ugovore s Hawaiian Airlinesom i regionalnim zračnim prijevoznikom JSX.

United Airlines očekuje kako će u narednim godinama imati Starlinkovu internetsku povezanost na svim svojim zrakoplovima, kojih je više od 1.000.

Testiranje usluge počet će početkom iduće godine, dok se prvi komercijalni letovi s ovom uslugom očekuju nešto kasnije.

Iz United Airlinesa kažu kako će usluga satelitskog pristupa internetu putem Starlink usluge biti besplatna za sve putnike.

Ovaj ugovor između United Airlinesa i Starlinka predstavlja značajan korak u širenju satelitskog interneta na komercijalne letove, što je ključan potez u evoluciji povezivanja putnika u zraku. Tradicionalno, internetske usluge tijekom letova bile su spore i često nedovoljno pouzdane, s ograničenom dostupnošću na određenim letovima ili područjima. Uvođenje Starlinkove tehnologije na letove United Airlinesa moglo bi drastično poboljšati iskustvo putnika, omogućujući brži i stabilniji pristup internetu tijekom cijelog leta.

Starlink se već pokazao učinkovitim u pružanju brzog interneta na teško dostupnim mjestima, kao što su ruralna područja ili udaljene regije, zahvaljujući svojoj mreži satelita koja pokriva veći dio Zemljine površine. Sada će putnici na letovima United Airlinesa imati pristup ovim uslugama, bez obzira na to lete li iznad oceana, planinskih lanaca ili bilo koje druge teško dostupne svjetske regije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram