Zatvori
iPhone
Foto: Faded_Gallery / Usplash
PoslovniPuls
04/09/2024

Apple prelazi na OLED tehnologiju za sve nove modele iPhone-a

Apple će koristiti zaslone s organskom svjetlosnom diodom (OLED) za sve nove modele iPhonea od 2025. godine nadalje, potpuno se udaljavajući od zaslona s tekućim kristalima (LCD), piše japanski Nikkei.

Proizvođači televizora i pametnih telefona sve više prihvaćaju OLED zaslone umjesto LCD-a zbog mogućnosti prikazivanja živopisnijih boja i oštrijeg kontrasta, što je idealno za videozapise visoke rezolucije.

Planirani potez isključit će japanske tvrtke Sharp Corp i Japan Display iz poslovanja s Appleovim pametnim telefonima, navodi Nikkei.

Prema Nikkeiju, Apple je već počeo naručivati OLED zaslone za nadolazeći model iPhone SE od kineske tvrtke BOE Technology i južnokorejskog LG-a.

Sharp i Japan Display imali su zajednički udio od 70% u isporuci zaslona za iPhone prije otprilike deset godina, ali su nedavno isporučivali samo LCD zaslone za iPhone SE i ne proizvode OLED zaslone za pametne telefone u masovnim količinama, napominje Nikkei.

Apple je prvi put koristio OLED panele u iPhone-u X, predstavljenom 2017. godine, i od tada je prešao na OLED zaslone za premium modele iPhone-a.

Tvrtka je OLED zaslone uvela i u najnoviju generaciju iPad Pro modela lansiranih u svibnju ove godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram