Zatvori
Plavi ekran smrti - Windows
Foto: Shekai / Unsplash
PoslovniPuls
02/09/2024

Tvrtka odgovorna za nedavni globalni IT slom - pozvana svjedočiti pred američkim kongresom

Visoki izvršni direktor u tvrtki za kibernetičku sigurnost CrowdStrike, Adam Meyers, svjedočit će pred pododborom Zastupničkog doma SAD-a 24. rujna o pogrešnoj softverskoj nadogradnji tvrtke koja je nedavno uzrokovala globalni IT prekid usluga.

„S obzirom na značajan utjecaj koji je pogrešna softverska nadogradnja CrowdStrikea imala na Amerikance i ključne sektore našeg gospodarstva – od zrakoplovstva do medicinskih usluga – moramo obnoviti povjerenje u IT koji podupire usluge na koje se Amerikanci svakodnevno oslanjaju,” rekao je zastupnik Mark Green, predsjednik Odbora za domovinsku sigurnost, javlja Reuters.

Odbor je u srpnju poslao pismo izvršnom direktoru CrowdStrikea Georgeu Kurtzu tražeći da svjedoči o prošlotjednom globalnom tehničkom prekidu.

Incident koji se dogodio 19. srpnja doveo je do otkazivanja letova širom svijeta i utjecao na brojne industrije diljem svijeta, uključujući banke, zdravstvenu skrb, medijske kompanije i hotelske lance. Prekid je poremetio internetske usluge, utječući na 8,5 milijuna Microsoft Windows uređaja.

Američka aviokompanija Delta Air Lines najavila je i pravne akcije nakon što je izjavila da je prekid prisilio kompaniju na otkazivanje 7.000 letova, što je utjecalo na 1,3 milijuna putnika tijekom pet dana i koštalo ih 500 milijuna dolara. CrowdStrike je odbacio tvrdnje Delte, navodeći da ne bi trebali biti okrivljeni za masovne poremećaje letova.

Ranije ovog tjedna, CrowdStrike je smanjio svoje prognoze prihoda i dobiti te najavio kako će poslovno okruženje ostati "izazovno" oko godinu dana.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram