Zatvori
ChatGPT
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
29/08/2024

Tvorac ChatGPT-a uskoro bi mogao vrijediti 100 milijardi dolara

Tvorac ChatGPT-a, OpenAI, namjerava zaključiti novu ulagačku rundu koja bi ga vrednovala na iznos veći od 100 milijardi dolara, a financiranje će predvoditi poznati fond Thrive Capital, piše Bloomberg.

Thrive će uložiti oko milijardu dolara u tom krugu financiranja, rekao je jedan od izvora, koji je želio ostati anoniman jer prikupljanje sredstava još nije službeno objavljeno. Financijska direktorica OpenAI-a, Sarah Friar, rekla je zaposlenicima u srijedu putem memoranduma kako tvrtka traži svježi kapital za daljnji rast i razvoj.

OpenAI je bio u ranim razgovorima o prikupljanju sredstava s procjenom vrijednosti od najmanje 100 milijardi dolara još od prosinca, navodi Bloomberg.

Ukoliko OpenAI prikupi svježi kapital po traženoj valuaciji, postao bi jedan od najvrijednijih startup tvrtki na svijetu, na krilima globalne potražnje za tehnologijom umjetne inteligencije.

U svom memorandumu zaposlenicima, Friar je navela kako će ovo financiranje podržati tvrtkinu potrebu za računalnom snagom i drugim operativnim troškovima. Također je obavijestila zaposlenike kako tvrtka planira ponuditi mogućnost interne prodaje dionica zaposlenicima kasnije ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram