Zatvori
NFT 3D primjer
Foto: Choong Deng Xiang / Unsplash
PoslovniPuls
29/08/2024

SEC navodno namjerava tužiti najveće NFT tržište na svijetu

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) zaprijetila je tužbom NFT tržištu OpenSea, objavio je izvršni direktor tvrtke u na društvenoj mreži X.

"OpenSea je dobio obavijest od SEC-a, u kojem se prijeti tužbom jer vjeruju da su NFT-ovi na našoj platformi vrijednosni papiri," rekao je suosnivač i izvršni direktor OpenSea, Devin Finzer.

SEC i kriptoindustrija su se sukobili posljednjih godina zbog njihovih različitih pogleda na to da li se kripto imovina klasificira kao vrijednosni papiri i treba li biti regulirana na sličan način, piše Reuters.

"Šokirani smo činjenicom da bi SEC poduzeo tako opsežan potez protiv kreatora i umjetnika. Ali spremni smo ustati i boriti se," dodao je Finzer.

Kripto tvrtke su optužile američkog financijskog regulatora za prekoračenje ovlasti i kršenje njegove nadležnosti, dok je SEC tvrdio da kripto i NFT industrije ignoriraju zakone o vrijednosnim papirima koji su dizajnirani kako bi zaštitili investitore i druge sudionike na tržištu.

"Iako se NFT-ovi obično ne smatraju vrijednosnim papirima, pretpostavljam da SEC možda gleda kako su tretirani i trgovani te jesu li imali oblik ili karakteristike investicijskog ugovora," rekao je Michael Ashley Schulman, partner i direktor investicija u Running Point Capital Advisors.

"Stavovi prema NFT-ovima su postali negativni u posljednjem padu kripto tržišta i teško se mijenjaju", dodao je.

Istaknute kripto tvrtke, uključujući burzu Coinbase i aplikaciju za trgovanje Robinhood, više su puta pozivale na jasniju regulaciju i nove zakone.

NFT je digitalna imovina koja postoji na blockchainu, koji služi kao javna knjiga, omogućujući svakome da provjeri autentičnost i vlasništvo imovine. NFT-ovi, koji su postali popularni 2017. godine, imaju jedinstven digitalni potpis i ne mogu se reproducirati.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram