Zatvori
Apple logo
Foto: Sumudu Mohottige / Unsplash
PoslovniPuls
28/08/2024

Problemi i kod njih: Apple ugasio 100 radnih mjesta

Apple je ugasio oko 100 radnih mjesta u svojoj grupi za digitalne usluge, pri čemu su najveći rezovi pogodili tim odgovoran za popularne aplikacije Apple Books i Apple Bookstore, izvijestio je Bloomberg News.

Otpuštanja uključuju neka inženjerska radna mjesta i druge timove usluga poput onog koji upravlja agregatorom Apple News, navodi se u Bloombergovom izvješću.

Nije odmah bilo jasno koliko je zaposlenika Apple imao u svom odjelu usluga. Prema najnovijem godišnjem izvješću, tvrtka je imala oko 161.000 zaposlenika s punim radnim vremenom.

Apple je provodio reorganizaciju timova uslijed promjene prioriteta, uključujući umjetnu inteligenciju. Prema medijskim izvješćima, prethodno je obustavio rad na svojoj sljedećoj vrhunskoj Vision slušalici i ugasio projekt za dizajn i razvoj vlastitih zaslona za pametne satove ranije ove godine.

Apple se suočava s izazovima u Kini, svom trećem najvećem tržištu, od prošle godine, gdje je prodaja pala za 6,5% u posljednjem kvartalu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram