Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Anthony Quintano / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
27/08/2024

Zuckerberg otkrio zašto neće donirati novac za predstojeće američke predsjedničke izbore

Za razliku od nekih njegovih kolega iz američke visokotehnološke industrije, Mark Zuckerberg kaže kako nije zainteresiran za sudjelovanje u aktualnoj političkoj kampanji za američkog predsjednika.

U pismu poslanom u ponedjeljak republikanskom zastupniku Jimu Jordanu, koji predsjedava Odborom za pravosuđe Zastupničkog doma i koji je ranije bio glasan kritičar Zuckerberga, izvršni direktor Mete izjavio je kako mu je cilj ostati "neutralan".

"Moj cilj je biti neutralan i ne igrati ulogu ni na jedan drugi način — i čak ne izgledati kao da igram ulogu," napisao je Zuckerberg u pismu, navodi The Wall Street Joural.

Zuckerberg je rekao kako, za razliku od prošlih predsjedničkih izbora, ne planira donirati sredstva za potporu izbornoj "infrastrukturi" 2024. godine. Podjetimo, u 2020., on i njegova supruga donirali su 400 milijuna dolara nestranačim organizacijama koje su pomagale u provođenju izbora tijekom pandemije koronavirusa. Republikanci su njihovu donaciju nazvali "Zuckerbucks" i tvrdili da je ista išla na ruku Demokratskoj stranci.

"Namjera je bila nestranačka — raspoređena u urbanim, ruralnim i prigradskim zajednicama. Ipak, unatoč analizama koje sam vidio i koje pokazuju suprotno, znam da neki ljudi vjeruju da je ta donacija koristila jednoj političkoj opciji više nego drugoj", napisao je Zuckerberg.

U pismu se Zuckerberg također osvrnuo na moderiranje sadržaja na Meti, što je pitanje koje su Jordan i drugi republikanci često potezali, optužujući Facebook za cenzuru konzervativnih stajališta.

Zuckerberg je rekao kako je 2021. godine Bidenova administracija više puta vršila pritisak na Metu da ukloni sadržaje vezane uz COVID-19 i "izražavala mnogo frustracija" kada se tvrtka nije složila.

Interni e-mailovi Mete, piše WSJ, ranije su pokazali kako je Facebook uklonio sadržaje vezane uz pandemiju koronavirusa nakon pritiska iz Bijele kuće.

"Na kraju, odluka je bila na nama hoćemo li ukloniti sadržaj ili ne, i stojimo iza svojih odluka, uključujući promjene vezane uz COVID-19 sadržaj", napisao je Zuckerberg, dodajući: "Vjerujem da je vladin pritisak bio pogrešan i žalim što nismo bili otvoreniji o tome."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram